Tlačové správy

Ochutnajte sushi a ďalšie japonské špeciality v Kúpeľoch Luhačovice

Luxusný ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hotel v Kúpeľoch Luhačovice poteší aj tento rok počas februára všetkých záujemcov, ktorí chcú ochutnať tradičnú japonskú kuchyňu.

Ilustračný obrázok k článku Ochutnajte sushi a ďalšie japonské špeciality v Kúpeľoch Luhačovice
Zdroj: Dnes24.sk

Majstri kuchári pripravia v tunajšej Francúzskej reštaurácii každý piatok a sobotu ponuku japonských špecialít z čerstvých surovín. Nenechajte si ujsť gastronomický zážitok v podobe najznámejšieho japonského jedla sushi.

Riaditeľka hotela Alexandria Miloslava Fialová k tomu poznamenáva: „Naši majstri kuchári vám priamo pred očami vytvoria a ponúknu tradičné japonské pokrmy zo sushi ryže s použitím typických surovín, ako sú krevety, sépie, chobotničky, morské riasy. Pochutnáte si na týchto malých umeleckých dielach jedného z najznámejších japonských jedál s lososom, avokádom, morskými plodmi, alebo si zvolíte inú ponúkanú variantu. V ponuke je aj degustačné menu naozaj pre každého za cenu 11,19 Eur (310 Kč), s kalíškom ryžového vína saké ako pozornosť. Degustačné menu zahŕňa zeleninový šalát Kimchi, slížovú kuraciu polievku Ramen, NigiriIka so sépiou, MakiEbi s krevetou, Gunkansushi s thajským tatárskym lososom a Kaki vo vanilkovom sirupe.“

Príjemný zážitok vo Francúzskej reštaurácii môžete zavŕšiť návštevou hotelového wellness centra v štýle starorímskych kúpeľov. Zážitkový bazén, whirlpool, Kneippov chodník, vyhrievané ležadlá a saunový svet sú to pravé pre načerpanie energie do ďalšieho pracovného týždňa. Navyše pri konzumácii nad 10,83 Eur (300 Kč) na osobu získavate zľavu 30 % na vstup do wellness centra. Vo Francúzskej reštaurácii je sushi ponúkané v mesiaci február každý piatok 17.30 – 22.30 hod. a v sobotu 11.30 – 14.30 hod. a 17.30 – 22.30 hod. Wellness centrum je otvorené denne 14.00 – 21.00 hod.

Vo Francúzskej reštaurácii sa ponáhľať nemusíte

Francúzska reštaurácia je pýchou hotela Alexandria ****. Výnimočné prostredie uspokojí aj náročných milovníkov dobrého jedla podávaného v noblesnom prostredí. Zároveň ponúka aj služby, ktoré sa dnes už veľmi nevidia. Prví hostia si mohli nevšednú atmosféru vychutnať už na konci 30. rokov minulého storočia. Aj dnes, po viac ako 75 rokoch, tu môžete obdivovať pôvodný interiér, ktorý na vás dýchne nevšednou eleganciou ako v čiernobielych predvojnových filmoch. Krištáľové lustre, zrkadlá, veľkoplošné originálne obrazy či interiérové doplnky potiahnuté pravým zlatom, navodia slávnostnú atmosféru už pri vstupe. Nevtieravý pozdrav čašníka i pomoc pri odkladaní zvrchníka do skrine spríjemní prvé chvíle v reštaurácii. Poháre, príbory či látkové obrúsky na precízne prestretých stoloch dávajú tušiť, že tu na vás čaká nevšedný gastronomický zážitok. Neponáhľajte sa. Vyberajte z lákavej ponuky jedál a vín, započúvajte sa do decentnej hudby a nechajte si napríklad poradiť od dokonale oblečeného čašníka, alebo šéfkuchárky, ktorá vám rada odporučí jednotlivé kulinárske špeciality priamo pri stole.

Okrem stálej ponuky, sú vo Francúzskej reštaurácii pravidelne každý mesiac pripravované aj obľúbené gurmánske dni, pri ktorých sa s použitím kvalitných a čerstvých sezónnych surovín pripravujú jedlá slovenskej, alebo medzinárodnej kuchyne. Dokonalou bodkou potom môže byť vyhlásená flambovaná palacinka, ktorú čašník pripraví priamo pri stole pred vašimi zrakmi.

Francúzska reštaurácia právom patrí k tomu najlepšiemu, čo v Zlínsku nájdete a skutočný labužník by sem čas od času mal zavítať. Jedna vec si však zaslúži zdôrazniť. Je to vystupovanie čašníkov, ktorí dávajú vyniknúť špičkovej gastronómii a robia z Francúzskej reštaurácie výnimočný podnik. Tu skutočne čas strávený pri stole nie je strateným časom. Nechajte sa teda uniesť akumulovaným pôžitkom z atmosféry luxusného nadčasového prostredia aj výnimočných jedál.

Viac informácií na www.HotelAlexandria.cz a na Facebooku.

Ochutnajte sushi a ďalšie japonské špeciality v Kúpeľoch Luhačovice
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM