KAW Rôzne

Ochutnaj a vypi svet: Festival, ktorý poteší gurmánov aj ľudí s túlavými topánkami

Na gastronomicko-cestovateľskom festivale ochutnáte vzorky jedál a nápojov z mnohých krajín sveta. Súčasťou zaujímavej akcie budú aj cestovateľské lahôdky.

Ilustračný obrázok k článku Ochutnaj a vypi svet: Festival, ktorý poteší gurmánov aj ľudí s túlavými topánkami
19
Galéria
Zdroj: TASR

Skvelé jedlo voňajúce (nielen) exotikou, kvalitné nápoje a cestovateľské lahôdky v podobe komentovaných dokumentov. To všetko môžete od 23. do 25. marca zažiť na jednom mieste – v priestoroch obľúbenej tržnice Fresh Market.

Cestovateľské sny

Na dobré jedlo a kvalitné nápoje sme už vo Fresh Markete zvyknutí. No stretnúť tam predstaviteľov zahraničných veľvyslanectiev a ambasád, to nie je úplná samozrejmosť. Významní a scestovaní ľudia sa predstavia počas moderovaných premietaní, ktoré budú súčasťou festivalu Ochutnaj a vypi svet.

Na festivale si okrem ochutnávkových vzoriek piva či vína, dobrého jedla a cestovateľských premietaní, budete môcť pozrieť aj fotografické výstavy inšpirované potulkami po mnohých krajinách sveta. Vo výstavnej zóne spoznáte bližšie jednotlivé krajiny, akými sú napríklad Nórsko, Island, Bhután a mnoho ďalších.

Chutné jedlo

Pre tých, ktorí nepoznajú jednotlivé reštaurácie v priestoroch obľúbenej tržnice, budú počas festivalu pripravené ochutnávkové vzorky. Každý si ich bude môcť kúpiť za zvýhodnené ceny 1 až 2 eurá. Niektoré stánky budú dokonca ponúkať vzorky zadarmo. Návštevníci tak môžu rozmaznávať svoje jazyky chuťami viacerých cudzokrajných kuchýň.

Poctivé pivo

Návštevníci podujatia budú mať jedinečnú možnosť ochutnať aj remeselné pivo alebo víno u viac ako 50 vystavovateľov zo Slovenska, Čiech, ale aj zahraničia. Ak si kúpite lístky typu all Inclusive, môžete dokonca ochutnávať zdarma. Keď vám niektorý nápoj zachutí viac ako ostatné, môžete si ho kúpiť priamo na mieste.

O festivale OCHUTNAJ A VYPI SVET, na ktorom sa predstaví 25 reštaurácií, 28 vinárstiev, 32 pivovarov a 43 prezentovaných destinácií sa dozviete viac TU.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM