Adriana Banásová Rôzne

Ocenenie Bratislavského samosprávneho kraja získa v tomto roku aj Kamil Peteraj

Mená laureátov tohtoročných ocenení Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sú už známe. Návrhy na ocenenia, ktoré sa budú odovzdávať 15. decembra v bratislavskom divadle Aréna, schválili poslanci na tohtotýždňovom zasadaní zastupiteľstva BSK.

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie Bratislavského samosprávneho kraja získa v tomto roku aj Kamil Peteraj
Zdroj: TASR

Kraj aj v tomto roku udelí výročnú cenu Samuela Zocha, pamätné listy i čestné občianstvo kraja.

Za výrazný prínos a pôsobenie v prospech spoločenského, ekonomického i kultúrneho rozvoja kraja udelí BSK cenu Samuela Zocha siedmim osobnostiam. Sú medzi nimi aj priekopník neuropsychiatrie na Slovensku a spoluzakladateľ Slovenskej neuropsychiatrickej spoločnosti – profesor MUDr. Peter Kukumberg či básnik a textár Kamil Peteraj.

In memoriam udelí kraj výročnú cenu aj divadelnému pedagógovi Milanovi Čorbovi a fotografovi Tiborovi Huszárovi.

Aj pamätných listov bude v tomto roku sedem. Jeden z nich prevezme aj štátny radca pre heraldiku a herold Slovenska Ladislav Vrtel. Ďalší sa zasa ocitne v rukách jedného z najmladších profesorov Univerzity Komenského v Bratislave, prodekana Prírodovedeckej fakulty (PriF) UK Petra Fedora.

BSK udelí v tomto roku aj čestné občianstvo kraja, ktoré je in memoriam venované profesorovi Eduardovi Šafaříkovi, významnému európskemu historikovi umenia. Kunsthistorik, žijúci od roku 1968 v Taliansku, sa celý život venoval dielu významného barokového portrétistu, pezinského rodáka, Jána Kupeckého.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM