Alexandra Húsková Samospráva

Obyvatelia Petržalky rozhodnú o umiestnení nového ihriska

Samospráva Petržalky obnovuje a čistí detské ihriská. Okrem bežnej údržby, akou je aj dezinfekcia piesku, dopĺňajú na plochy ihrísk hracie prvky a gumové rohože. V nasledujúcich dňoch budú mať aj obyvatelia možnosť rozhodnúť, kde bude postavené nové ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Petržalky rozhodnú o umiestnení nového ihriska
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Petržalka postupne rozširuje ihriská o nové prvky. Ešte v jeseni minulého roka boli na časti ihrísk najmä pod kolotočmi nainštalované gumové rohože, ktoré chránia deti pred úrazmi. Týkalo sa to verejných detských ihrísk na Černyševského, Bulíkovej, Mamateyovej, Haanovej, Gessayovej, Budatínskej, Lachovej, Andrusovovej a Prokofievovej.

Správu detských ihrísk v Petržalke má na starosti Miestny podnik verejnoprospešných služieb. „Na ihriskách je už vydezinfikovaný piesok a tam, kde to bolo potrebné, bol dosypaný nový,“ vyjadril sa Michal Kaliňák z komunikačného oddelenia MČ Petržalka.

V najbližšom období sa podnik chystá na postupné osadzovanie ďalších hracích prvkov.

„Mestská časť okrem toho plánuje pokračovať v opravách a tiež aj vo výstavbe nového detského ihriska. Jeho lokalizácia však závisí od výberu Petržalčanmi, nakoľko už o niekoľko dní budú mať možnosť rozhodovať v rámci tzv. participatívneho rozpočtu,“ uviedol Kaliňák.

Petržalka má v tohtoročnom rozpočte vyčlenených 20 tisíc eur na údržbu a opravy detských ihrísk.

Na území mestskej časti je 48 verejných detských ihrísk a ďalších 18 je zrekonštruovaných športovísk pre staršiu mládež. Tento rok sprístupnili žiakom aj verejnosti zrekonštruované multifunkčné ihrisko v areáli školy na Tupolevovej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM