Rôzne Rôzne

Obyvatelia Čunova vysadili v Komunitnej záhrade desiatky mladých stromov

Obyvatelia Mestskej časti Bratislava Čunovo vysadili v Komunitnej záhrade Mladého Čunova desiatky mladých stromov, informovala starostka MČ Čunovo, Gabriela Ferenčáková.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Čunova vysadili v Komunitnej záhrade desiatky mladých stromov
Zdroj: Dnes24.sk

„Z Projektu 50 centov sme od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) dostali 670 eur, naša mestská časť prispela 500 eurami a obyvatelia novej lokality Mladé Čunovo si výsadbou desiatok stromčekov vlastnoručne skrášlili životné prostredie,“ spresnila Ferenčáková s tým, že spoločná práca na zveľaďovaní ich okolia pomohla utužiť medziľudské vzťahy.

„Ľudia s nadšením sadili stromčeky a už teraz sa tešia, ako sa tu budú spoločne stretávať,“ doplnila starostka.

Dotácia na Projekt 50 centov je určená na podporu drobných občianskych a komunitných aktivít a projektov, pričom žiadosť o dotáciu podáva mesto, mestská časť alebo obec s tým, že suma nesmie presiahnuť v číselnom vyjadrení viac ako 0,50 eura na obyvateľa za danú samosprávu.

V tomto roku BSK z dotácie prerozdelil 249.760,40 eura medzi 55 žiadateľov. So žiadosťou uspeli aj prihraničné bratislavské mestské časti Rusovce a Jarovce.

Prečítajte si tiež: Na spustnutej terase pod pyramídou vybudovali komunitnú záhradu. Rozhlas sa rozhodol pokračovať bez nich

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM