ts Krimi

OBRAZOM: Vyčíňanie pseudoumelcov v Bratislave nemá konca

Počmáraný Most SNP, 43 budov za jednu noc a množstvo historických objektov, ktoré padli za obeť arogancii grafiťákov. Môžeme im ďakovať za naozaj skvostné diela.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Vyčíňanie pseudoumelcov v Bratislave nemá konca
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk

Otvorenia nového Starého mosta sa Bratislavčania nemohli dočkať. Peším a cyklistom po dlhom čakaní tak konečne pribudla rýchla a príjemná cesta zo Starého Mesta do Petržalky a naopak. Navyše, čoskoro sa cez most presunieme aj električkou.

Nadšenie z moderného mosta však pomaly opadá. Totiž, ak sa po ňom aktuálne prejdete, vašej pozornosti určite neuniknú skvostné diela našich samozvaných „umelcov“ grafiťákov. Tým zrejme vadí všetko pekné a nové v našom meste a neobišli tak ani Starý most.

Čítajte aj: Bratislava, mesto sprejerov? Most SNP počmárali hneď po natretí

Nezmyselné čarbanice

Svoje peudomená nechávajú na kovových konštrukciách, smetných košoch, lávke pre peších aj na výklenkoch pod lavičkami. Všetko nové a pekné v meste ošpatnieva pod rukami vandalov.

Nezmyselné čarbanice sa šíria mestom ako mor. Akonáhle je nejaký objekt ošetrený od nevkusných čmáraníc, v priebehu jednej noci je opäť „označený“.

„Neúcta niektorých ľudí k verejným priestorom a nám, ostatným spoluobčanom, nemá hranice,“ krúti hlavou primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Popíjanie vo výklenkoch

Na moste je očividne živo aj po nociach. Svedčia o tom porozbíjané fľaše od alkoholu a neporiadok vo výklenkoch v okolí lavičiek. Popíjanie na verejnom priestranstve na území mesta je pritom zakázané a hrozí zaň bloková pokuta až do výšky 33 eur.

„Mestskí policajti pravidelne v rámci výkonu služby kontrolujú dodržiavanie zákazu požívania alkoholu na verejnosti. Od začiatku mesiaca do 22. 6. sme zaevidovali 106 takýchto priestupkov,“ uviedla hovorkyňa MsP Ľubomíra Miklovičová.

„V súvislosti s revitalizáciou a opravami objektov vo vlastníctve mesta, a taktiež v súvislosti s predsedníctvom v Rade EÚ, zvýšila mestská polícia nad týmito objektmi dohľad. Zintenzívnili sme dohľad nad Starým Mostom, Mostom SNP, kultúrnymi pamiatkami, ako aj podchodmi,“ informovala Bratislava24.sk Miklovičová.

Mestská polícia dohliada na dodržiavanie čistoty a poriadku, zákazu požívania alkoholu aj toho, či nedochádza k poškodzovaniu majetku. Vzhľadom na personálne možnosti mestskej polície však nie je možné zabezpečiť nepretržitý dohľad a ochranu týchto lokalít.

Čítajte tiež: Stanú sa z výklenkov na Starom moste obľúbené miesta nočných žúrok?

Graffiti na zrekonštruovanom Starom moste
15
Galéria
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM