Rôzne

OBRAZOM: V Prezidentskej záhrade našli dočasný domov nevšedné umelecké diela

Pravidelná letná dávka umenia nebude chýbať ani tento rok. Netradičné veľkorozmerné diela môžete až do 27. augusta obdivovať v Prezidentskej záhrade.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Prezidentskej záhrade našli dočasný domov nevšedné umelecké diela
11
Galéria

Aj toto leto sa milovníci umenia môžu tešiť na tradičné medzinárodné podujatie Socha a objekt. Tohtoročný, už 22. ročník výstavy, predstaví zvedavcom na viacerých miestach v Bratislave diela viac než 110 umelcov z rôznych kútov sveta.

Netradičné sochy

Výstava je rozdelená na dve časti. Veľkorozmerné sochy môžete obdivovať na čerstvom vzduchu v Grassalkovičovej záhrade. Diela komornejšieho charakteru vám zas ukážu viaceré galérie a výstavné priestory v Bratislave.

Ako už bolo spomenuté, exteriérová časť podujatia bude po roku opäť umiestnená v krásnom prostredí Prezidentskej záhrady. Bratislavčania, ale aj návštevníci mesta, si môžu prísť zblízka prezrieť nevšedné sochárske skvosty od umelcov zo Slovenska, Česka, Poľska či dokonca z Japonska.

Diela, ktoré len tak hocikde neuvidíte, majú za cieľ predstaviť divákom širokú škálu možností a podôb sochárskej tvorby. Zároveň vo vás môžu vyvolať nové a príjemné pocity.

Zapojili sa viaceré galérie

Do účasti na tohtoročnom podujatí sa zapojili viaceré galérie v centre mesta. Umelecké diela môžete obdivovať v Galérii Z, v Galérii mesta Bratislavy, v Galérii Umelka, v Galérii Poľského inštitútu, v Galérii Rakúskeho kultúrneho fóra, v Galérii Bulharského kultúrneho inštitútu, v Galérii Statua, v Galérii Nedbalka a Galérii Francúzskeho inštitútu.

Oficiálne otvorenie jednotlivých výstav sa uskutoční v priebehu štvrtka a piatka (29. a 30. júna). Záujemcovia môžu výstavy navštíviť až do 27. augusta.

Socha a objekt XXII v Prezidentskej záhrade
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM