Tomáš Stupavský Rôzne

OBRAZOM: V Devínskej Novej Vsi sa čerstvo napadaný sneh stále drží

Dnes sa Bratislava opäť zobudila do zasneženého rána. Nová čerstvá vrstva snehu pokryla cesty a spôsobila veľké problémy v doprave. Ale, už sme v našom hlavnom meste zvyknutí, že tu sa sneh tak dlho neudrží a o pár hodín už kráčame po čľapkanici. No napríklad v Devínskej Novej Vsi je situácia iná.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Devínskej Novej Vsi sa čerstvo napadaný sneh stále drží
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Centrum Bratislavy má tú nevýhodu, že zvýšený počet áut a chodcov zapríčiní, že ihneď ako prestane snežiť, biela pokrývka začne meniť svoje skupenstvo. Ale naopak okrajové mestské časti, kde frekvencia verejnej i osobnej dopravy nie je taká vysoká, majú šancu, aby to u nich niekedy vyzeralo ako „v rozprávke“.

Vybrali sme sa teda do Devínskej Novej Vsi, kde sa miesi sídlisková infraštruktúra s tou dedinskou. Na naše prekvapenie sa sneh držal aj medzi panelákmi. Keď sme sa už dostali medzi rodinné domy, tam to skutočne miestami vyzeralo ako niekde na strednom Slovensku.

Čo sa týka ciest, cestári zvládli svoju úlohu na výbornú. Všetky hlavné komunikácie boli odhrnuté a ľudia tak mohli cestovať autom alebo autobusom bez väčších problémov.

Prečítajte si tiež: Zima robí opäť neplechu. Kvôli hustému sneženiu mešká MHD 10 až 20 minút

„V našej mestskej časti sa o údržbu chodníkov a verejných priestranstiev stará organizácia Denova, ktorá mala hneď od rána v teréne všetkých pracovníkov. Nedostali sme žiadne sťažnosti od obyvateľov Devínskej, žeby sa niekde sneh neodhŕňal,“ povedal pre Bratislava24.sk starosta Milan Jambor.

Ako nám ďalej Jambor prezradil, o hlavné cesty kadiaľ jazdia autobusy MHD sa stará Magistrát hlavného mesta SR a mestská časť má na starosti všetky ostatné vedľajšie komunikácie. Zamestnanci Denovy majú k dispozícii špeciálne vozidlá, ktoré sypú na cesty drobné kamene, pretože v Devínskej sa nachádzajú významné prírodné pásma, ktoré by mohli byť používaním soli ohrozené.

No uvidíme dokedy sa v Devínskej Novej Vsi udrží, pretože predpoveď počasia na najbližšie dni prezrádza, že teploty sa budú držať na hodnote okolo nula stupňov.

Prečítajte si tiež: Bratislava má šťastie: Perinbaba si vyberá víkendové služby + FOTO

Devínska Nová Ves
20
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM