KAW Kultúra

OBRAZOM: Ulicami Bratislavy kráča história. Mesto má v tieto dni dokonca živý orloj

Akcia Cestovanie časom spestrila piatkové popoludnie v centre zaujímavými výjavmi z minulosti. Objavil sa mestský kat, Mária Terézia či rytier Roland.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ulicami Bratislavy kráča história. Mesto má v tieto dni dokonca živý orloj
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Včerajšie popoludnie nebolo úplne obyčajné. Aspoň v centre Bratislavy nie.

Do mesta sa vrátila jeho minulosť a my sme boli na chvíľu svedkami toho, ako sa ulicami prechádzal Napoleon, Mozart, Rytier Roland, Bosorky či Pani Bratislava.

Diskusie, tanec, bubnovačka

Každú celú hodinu od štvrtej do šiestej na Michalskú vežu vyšiel zástup historických postáv, ktoré sa za sprievodu fanfár ukazovali návštevníkom ako živý orloj. Na záver večera zišli z výšky medzi ľudí a tak sa aj návštevníci Bratislavy z rôznych kútov sveta mohli odfotografovať s hrdinami dávnej histórie.

Večer ponúkal aj živé diskusie. Na Panskej sa režisér podujatia Daniel Hevier rozprával s pracovníčkami jazykovedného ústavu o zákutiach slovenčiny, na Hviezdoslavovom námestí zas svoje príbehy priblížil Ľubomír Feldek s manželkou Olinkou.

Pred Univerzitnou knižnicou mali svoj stánok temperamentní keltskí bubeníci.

Na Hlavnom námestí sa maľovalo a kreslili karikatúry. Mohli ste tu stretnúť napríklad známeho Kaza Kanlu aj jeho mladších „učňov“. Na Ventúrskej vystúpil malý Mozart spolu so svojimi rovnako slávnymi kolegami Ludwigom van Beethovenom či Franzom Lisztom.

Ak práve ľutujete, že vám včerajšia akcia ušla, nezúfajte. Dnes (v sobotu 10. septembra) o 15:00 h. sa kolotoč histórie rozkrúti opäť.

Čítajte aj: Máte bradu krajšiu ako Štúr? Ukážte ju v meste na skvelej akcii Cestovanie časom

Cestovanie časom v Bratislave
1
Galéria
Cestovanie časom Bratislava
20
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM