Anabela Mikušiaková Rôzne

OBRAZOM: Top päť skrytých zelených terás v Starom Meste

Hľadáte vhodné miesto, kam by ste si sadli po práci počas príjemných letných večerov? Našli sme pre vás päť skrytých letných zelených terás, ktoré si hneď obľúbite.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Top päť skrytých zelených terás v Starom Meste
Foto: Anabela Mikušiaková

Viecha u mladých vinárov

Milovníci dobrého vína si u mladých vinárov zaručene prídu na svoje. Ešte lepšie si ho však vychutnajú na zelenej terase, ktorá sa nachádza za podnikom. Tá počas teplých dní poskytne chládok a počas chladných si môžete zadarmo vypožičať deku či sa zohriať pod terasovými ohrievačmi.

Jediná nevýhoda tejto terasy sú bazové kvety, ktoré lietajú po celom priestore. To vám však niekoľko násobne vynahradí príjemná obsluha a nízke ceny. Ponuka vín je veľmi pestrá a taktiež si môžete vybrať niečo pod zub. Od syrových tanierov, cez olivy až po rôzne druhy bruschiett.

Tip redakcie: Tankové ružové víno 1,15 eur / deci. 4,50 eur / fľaša so sebou

Obývačka

Už názov napovedá ako to bude na tomto mieste vyzerať. Veľa gaučov, staré obrazy a knihy pribité o stenu. Taká je obývačka. A ešte krajšia je teraska, ktorá sa skrýva za priestormi podniku. Na terase nájdere okrem lehátok, dreveného nábytku a množstva zelene aj gauč.

K dispozícii sú aj stolové hry, ktoré si môžete zadarmo požičať a oživiť tak letný večer na terase. Aj napriek tomu, že sa Obývačka nachádza v centre mesta na Dunajskej ulici, návštevník to ani nepostrehne. Od ulíc ho totiž delia vysoké živé ploty. Vrelo odporúčame domáce zákusky, ktoré sa menia.

Tip redakcie: Spicy Mint (zázvor, mäta, limetka) 2,60 eur

Kafé Scherz

Nenápadná, maličká, no o to výnimočnejšia teraska sa nachádza pred Kafé Scherzom na Palisádach. Cesta, ktorá sa nachádza za plotom vôbec nekazí atmosféru. Cez plot obrastený rastlinami ju totiž takmer nevidno. Veľa zelene dookola a nad hlavou visiace žiarovky dotvárajú čarovnú atmosféru hlavne počas letných večerov.

Podnik taktiež ponúka množstvo akcií. Viac info TU. V menu nájdete aj menšie jedlá. Medzi obľúbené patrí cícerový hommos či rôzne druhy koláčov.

Tip redakcie: Domáci ľadový čaj 3,50 eur

Domček Medická

Úžasnú atmosféru Medickej záhrady si môžete v Domčeku užiť naplno. Stromy a zeleň zabezpečia čistý vzduch aj počas letných horúčav.

Tento podnik je výborne vhodný pre mamičky s deťmi. Nie len preto, že Domček je family friendly, ale aj preto, že kúsok od terasy sa nachádza detské ihrisko. V menu nájdete pestrú ponuku. Od piva, cez víno, limonády či čerstvé šťavy.

Tip redakcie: Hot dog 3,50 eur

Mad Drop

Ak máte radi kávu, bicykle a tvrdú hudbu, tak ste na správnom mieste. Tu sa táto trojkombinácia mixuje pod jednou strechou. Najlepšia však na tomto mieste je záhrada. Tá poskytuje príjemný chládok na skutošne teplé dni. Natiahnuté plachty zabezpečujú tieň a záhradné lehátka vám dodajú pocit, ako keby ste boli na letnej dovolenke.

Vstup s bicyklami je povolený. Podnik sa nachádza hneď vedľa Viechy u mladých vinárov na ulici Radlinského.

Tip redakcie: Liquid Candy (horúca biela čokoláda s espressom) 2,50 eur

Prečítajte si tiež: Letné terasy dostali jasné pravidlá: Viac priestoru pre chodcov, koniec masívnym laviciam na sedenie

Letné zelené terasy
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM