Jakub Haršany Kultúra

OBRAZOM: Staromestské kultúrne leto otvorili stredovekí mnísi

Počas víkendu to v uliciach Starého Mesta žilo. Na Hviezdoslavovom námestí sa konalo otvorenie Staromestského kultúrneho leta, v rámci ktorého si organizátori pripravili pre návštevníkov zaujímavý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Staromestské kultúrne leto otvorili stredovekí mnísi
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Staromestské kultúrne leto odštartovalo v historickom jadre Starého Mesta už v piatok podvečer, kedy Staromestská fiesta roztancovala prítomných divákov a okoloidúcich. Krátke tanečné vystúpenia mali za úlohu zabaviť a priniesť medzi ľudí dobrú náladu.

Oficiálne otvorenie Staromestského kultúrneho leta sa uskutočnilo v sobotu 2. júla o 14. hodine na Hviezdoslavovom námestí. Keďže deň predtým Slovensko prevzalo predsedníctvo v Rade EÚ, aj program bol koncipovaný tak, aby predstavil súčasnosť, ukázal niečo z minulosti a zároveň prekročil hranice našej krajiny.

Predstavili aj keltskú kultúru

Program otvorili stredovekí mnísi pochodovou bubnovačkou a symbolickým kľúčom. Nasledovali predstavenia gajdošov a stredovekých šermiarov. Ďalej bola divákom predstavená keltská, škótska a írska kultúra v podobe hudby a tanca. Vystúpila taktiež tanečná skupina Kimbombos a herci a speváci z Novej scény. Súčasťou podujatia bola aj tvorivá dielňa a už tradičný šachový turnaj na maxišachovnici.

Staré mesto ponúka počas celého leta bohatý kultúrny program, v ktorom si určite každý nájde to svoje.

Prečítajte si aj: Pracovný týždeň ponúka divadelné bonbóniky, akcie pre deti aj klasiku v netradičnom prevedení

Staromestské kultúrne leto
12
Galéria
Zdroj: Lenka Antalová Plavuchová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM