Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Takto pokračujú práce na električkovej trati v Petržalke

Výstavba prvej etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy v najväčšej mestskej časti sa stáva realitou. Na križovatke Jantárova cesta a Bosákova môžete aktuálne vidieť nové koľaje, priechody aj chodníky a najnovšie pribudli tiež konštrukcie zastávok aj s lavičkami.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Takto pokračujú práce na električkovej trati v Petržalke
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok sa Petržalčania konečne dočkajú a najväčšia mestská časť bude tak historicky napojená ku sieti bratislavských mestských električkových tra­tí.

Ide o prvú počiatočnú časť výstavby na trase Janíkov dvor – Šafárikovo námestie, ktorá súvisí s rekonštrukciou Starého mosta, cez ktorý nová koľajová trať pre električky povedie zo Šafárikovo námestia v bratislavskom Starom Meste na Bosákovu ulicu v Petržalke.

Termín 15. decembra udáva zhotoviteľ v novom, v poradí už treťom harmonograme prác. Predtým sa totiž mali Petržalčania odviesť električkou cez Starý most už v auguste. Nový Starý most bude slúžiť ako električkám, tak aj cyklistom a chodcom.

Pre porovnanie, takto vyzerala výstavba električkovej trate do Petržalky v polovici júla: Práce na výstavbe električkovej trate napredujú. Čo je nové na petržalskej strane?

Električková trať v Petržalke
10
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM