KAW Kultúra

OBRAZOM: Štúrova ulica rozkvitla. Rozlúčka s letom bola farebná a veľkolepá

Aj keď si ľudia trocha zahromžili na výluku električiek, nakoniec sa na akcii v Starom Meste skvele zabávali. Na svoje si prišli drobci i dospelí.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Štúrova ulica rozkvitla. Rozlúčka s letom bola farebná a veľkolepá
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Na Štúrovej ulici, Šafárikovom námestí aj na Starom Moste bolo včera rušno. Ožilo to tam detským smiechom, ale aj vážnou hudbou, divadlom a spevom.

Okrem toho, že primátor Ivo Nesrovnal vozil záujemcov cez most na historickej drezine, ľudí prilákali aj cirkusové workshopy, súťaže či hry.

O hudobnú stránku popoludnia sa postarali Celeste Buckingham, Natália Hatalová, skvelý Peter Bič Projekt a ďalší.

Z akrobatov na chodúľoch sa vykľuli skvelí zabávači. Na Štúrovej sa príjemne rozliehala aj vážnejšia hudba. Zahrali ju Saxophone Syncopators, Jakab a Matejčík, Anima Quartet, The Ladies Ensemble a La Jana & Her Cats.

Zábava bez električiek

Mnohí diskutujúci na sociálnej sieti sa pýtali, či by nebolo vhodnejšie nemeniť v nedeľu dopravu a akciu zorganizovať na inom mieste.

„Zámerne sme sa sústredili na Štúrovu ulicu a Starý most. Štúrova sa totiž po skončení stavebných prác stala akýmsi novým mestským bulvárom a našim cieľom je pritiahnuť na do tejto časti centra mesta, ktoré bola stavbou najviac dotknuté, ľudí za takých podmienok, ktoré sú v iných mestách úplne bežné. To znamená, že ulica patrí len ľuďom a nie doprave," vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Návštevníci podujatia si vďaka vylúčeniu akejkoľvek dopravy mohli včera užiť ulicu bez obmedzení, bez ohrozenia dopravou, tráviť svoj voľný čas tak, ako by za iných podmienok nemohli. Podarilo sa. Štúrova ulica pulzovala životom.

Čítajte aj: Bratislava sa veľkolepo lúči s letom. Zažite v meste skvelú kultúrnu fiestu

Rozlúčka s letom
1
Galéria
Rozlúčka s letom
10
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM