Rôzne

OBRAZOM: Slniečko na Kamzíku tešilo deti, chlpáčov aj cyklistov

Prvé teplé jarné dni vytiahli do prírody už aj lenivcov. Na Cvičnej lúke oddychovali cyklisti a chlpáči, v lanovom centre trénovali malí horolezci.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Slniečko na Kamzíku tešilo deti, chlpáčov aj cyklistov
10
Galéria

Prvý aprílový víkend prialo počasie všetkým výletníkom aj cyklistom. Lesné cyklocesty lemované stromami v rozpuku sú ešte pomerne prázdne, takže ak si chcete užiť rýchlu jazdu, teraz je na to ten správny čas.

Sezóna začala

Kamzík je medzi Bratislavčanmi veľmi obľúbený, obzvlášť počas slnečných dní. Cvičná lúka je v týchto dňoch posiata bikermi s chladenou kofolou v ruke. S výhľadom na bratislavské lesy sa predsa odpočíva najlepšie. Na detských ihriskách sa to hemží aktívnymi deťmi, bobová dráha láka malých aj veľkých. Za jednu jazdu zaplatíte 3 eurá. Pre tých, ktorí majú radi dlhé prechádzky lesom, je potešením rodinný podnik Bufet Kamzík. Klobásky a výborný čaj, ktorý tu varia, pozná každý Bratislavčan.

Po tom, ako sa občerstvíte v niektorom z bufetov, oddýchnutí určite nevynechajte Lano Land. Lanové centrum na Kolibe sa rozrástlo do dĺžky 423 metrov a tvorí ho spolu 42 prekážok a 4 lanovky. Prekážky sú podľa náročnosti rozdelené na tri farebne odlíšené okruhy, takže každý si príde na svoje. Mimo sezóny (1. apríl — 30. jún, 1. sept. — 31. október) si môžete dopriať dávku adrenalínu počas víkendov od 11:00 – 18:00 hod. Základné vstupné vás bude stáť 9 eur na hodinu. Kompletný cenník nájdete TU.

Ak ste si ešte nestihli obzrieť novú rozhľadňu na Americkom námestí, len 10 minút svižnejšej chôdze od televíznej veže máte možnosť. Pri výstupe si ale dajte pozor, schody sú veľmi strmé a keď zafúka, hore je dosť chladno.

Slniečko na Kamzíku
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM