Rôzne Správy

OBRAZOM: Silvestrovská oslava v Bratislave. Ako vyzerala zábava v centre mesta?

V hlavnom meste mali byť silvestrovské oslavy po prvý raz bez zábavnej pyrotechniky. Nariadenie však bolo často porušené.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Silvestrovská oslava v Bratislave. Ako vyzerala zábava v centre mesta?
9
Galéria
Zdroj: TASR

V Bratislave boli silvestrovské oslavy po prvý raz bez zábavnej pyrotechniky. Podľa nového všeobecne záväzného nariadenia je prísne zakázané akékoľvek jej používanie v hlavnom meste. No bratislavský primátor Ivo Nesrovnal pripustil, že nariadenie bolo porušované.

„Je to prvý krok na dlhej ceste. Viem, že boli porušenia tohto zákona, ale to je skôr otázka na mestskú políciu, ako sa s tým vyrovnali. Na budúci rok to už bude určite lepšie,“ doplnil Nesrovnal.

Zábava po novom

Primátor je spokojný s priebehom silvestrovských osláv podľa nového konceptu. Centrom osláv sa stalo Hviezdoslavovo námestie. „Mal som pocit, že tu bolo veľa ľudí, to námestie bolo plné a bolo tu veľmi veľa turistov. Je povzbudzujúce, že Bratislava sa stáva aj magnetom turistického ruchu,“ vyzdvihol.

Bratislava má podľa Nesrovnala oslavovať, nakoľko má za sebou rok plný úspešných projektov.

„Bratislava má dôvod oslavovať, lebo máme dobrý rok za sebou a čaká nás ešte lepší,“ uviedol primátor. „Máme Starý most, električku do Petržalky, opravené cesty, opravenú promenádu, začali sme riešiť parkovaciu politiku,“ vyzdvihol. Poďakoval Bratislavčanom za podporu a dôveru, ktorú podľa jeho slov cítil celý rok. Požiadal ich, aby mu ju zachovali aj v roku 2017.

Nesrovnal vysvetlil, že v roku 2017 sa chce zamerať na riešenie otázky financovania hlavného mesta a jeho kompetencií, pokračovať v masívnych opravách ciest, prácach na predĺžení električkovej trate v Petržalke, oprave Karloveskej radiály, zavádzaní parkovacej politiky či budovaní šiestich nových parkov.

Silvester v Bratislave 2016
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM