Rôzne

OBRAZOM: Rekonštrukcia Špitálskej je v plnom prúde

Zničené koľajisko na Špitálskej je minulosťou. Rekonštrukčné práce sú v plnom prúde. Aké zmeny nás čakajú po rekonštrukcii?

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Rekonštrukcia Špitálskej je v plnom prúde
11
Galéria

Električková trať na Špitálskej ulici sa konečne dočkala rekonštrukcie. Úsek od zastávky na Kamennom námestí po odbočenie električiek za križovatkou Mickiewiczova – Americké námestie – Špitálska prechádza obnovou koľajového zvršku dvojkoľajovej trate s nástupišťami.

Rekonštrukcia

V danom úseku by mala na pôvodnom mieste zostať len súčasná zastávka Mariánska na rovnomennej ulici. Jej parametre by sa mali upraviť podľa platných noriem a zastávka sa predĺži na 65 metrov a rozšíri na 2,45 metra. Na oboch koncoch nástupišťa sa vybudujú bezbariérové priechody, zastávka bude zastrešená, s informačnou elektronickou tabuľou a automatom na cestovné lístky.

Zastávka Mariánska pri Lazaretskej ulici, teda v smere na Kamenné námestie oproti budove Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, sa zruší. Ide najmä o priestorové dôvody, keďže sa zastávka nebude dať upraviť do parametrov zastávky v opačnom smere. Zrušenú zastávku by mala nahradiť plánovaná zastávka tzv. viedenského typu, a to oproti existujúcej na Mariánskej ulici.

Rekonštrukcia by mala trvať zhruba tri mesiace.

Obmedzenia

Električkové linky č. 3, 4 a 9 v priebehu rekonštrukčných prác po Špitálskej nepremávajú. Sú presmerované na obchádzkové trasy cez Obchodnú a Radlinského ulicu. Viac info TU.

Zhotoviteľom stavby vo výške 2 532 067 eur bez DPH je spoločnosť EUROVIA SK, a.s. DPB bude rekonštrukciu električkovej trate na Špitálskej ulici financovať zo zdrojov hlavného mesta SR Bratislavy.

Rekonštrukcia Špitálskej
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM