Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Práce na výstavbe električkovej trate napredujú. Čo je nové na petržalskej strane?

Výstavba prvej etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy v najväčšej mestskej časti sa stáva realitou. Na križovatke Jantárova cesta a Bosákova môžete vidieť nové koľaje aj chodníky pri Chorvátskom ramene. Ide o prvú časť výstavby na trase Janíkov dvor - Šafárikovo námestie.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Práce na výstavbe električkovej trate napredujú. Čo je nové na petržalskej strane?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Električková trať z Petržalky je súčasťou prvej počiatočnej etapy, ktorá súvisí s rekonštrukciou Starého mosta, cez ktorý nová koľajová trať pre električky povedie z Bosákovej ulice na Šafárikovo námestie v bratislavskom Starom Meste. Nový Starý most bude slúžiť ako električkám, tak aj cyklistom a chodcom. Momentálne sa oceľová konštrukcia Starého mosta dostala za polovicu koryta Dunaja. Aktuálne sa montuje jej ďalšia 30-metrová časť. Nad riekou tak už bude vysunutých celkovo 195 metrov konštrukcie.

Čítajte viac tu: Nový Starý most už siaha do polovice Dunaja. Štúrová ulica by mala byť prejazdná koncom októbra

Od včera už môžu nielen chodci ale aj vozidlá prechádzať križovatkou Jantárova cesta – Bosákova v smere na Šustekovu bez obmedzení. Autobusy už tiež premávajú po svojej pôvodnej trase.

Pre porovnanie, takto vyzerala výstavba električkovej trate do Petržalky v polovici júla: Električka do Petržalky: Uzávierka na Bosákovej potrvá dlhšie, výstavba električkovej trate predsa len mešká

Vo fotogalérii sa dozviete, ako to aktuálne vyzerá na tomto úseku.

Električková trať do Petržalky
10
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM