Alexandra Húsková Rôzne

OBRAZOM: Pozrite sa, ako vyzerá električková trať do Petržalky tesne pred kolaudáciou

Magistrát Bratislavy avizoval začiatok série kolaudačných rozhodnutí na nosnom systéme električkovej dopravy do Petržalky. Po prevzatí stavby sa tak prechádzka novým Starým mostom dostáva bližšie k realite. Ako to teda vyzerá tesne pred kolaudáciou? Pozrite sa v našej galérii.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Pozrite sa, ako vyzerá električková trať do Petržalky tesne pred kolaudáciou
Zdroj: TASR

„Kolaudačné konanie týkajúce sa samotného objektu Starého mosta sa začne 20. januára 2016, objektov v mestskej časti Staré Mesto 25. januára 2016 a objektov v mestskej časti Petržalka v termíne 27. a 28. januára 2016," informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa Magistrátu.

Kolaudácia sa na petržalskej strane bude týkať aj lávky pre chodcov, rampy pre cyklistov, estakád, chodníkov a ďalších stavebných objektov ako aj samotného Starého mosta.

Pozrite sa, ako vyzeralo električková trať ešte v decembri: Na výstavbe električkovej trati do Petržalky sa intenzívne pracuje. Stihnú sa práce dokončiť na čas?

Staromestskú stranu si môžete pozrieť tu: Šafárikovo námestie aj Štúrova ulica čakajú na kolaudáciu. Ako sa vám páči ich súčasná podoba?

Kedy sa most otvorí pre verejnosť?

V súčasnosti je Starý most pre verejnosť uzavretý. Kedy sa teda bude dať po ňom prejsť aspoň chodcom? „Tlačíme na to, aby sme s kolaudáciami skončili čo najskôr a v čo najkratšom čase Bratislavčania mohli využívať nielen Starý most na peší prechod, ale taktiež aj na električkovú dopravu,“ vyjadril sa Ivo Nesrovnal, primátor Bratislavy.

„Kým nebudú ukončené kolaudačné konania, Starý most nebude pre verejnosť prístupný,“ upresnil primátor. Mesto chce kolaudácie rozdeliť tak, aby sa mohli ako prví na most dostať chodci a cyklisti.

Prečítajte si aj: Najočakávanejšia stavba sa stala realitou. Prešli sme sa novým Starým mostom medzi prvými, ako vyzerá? Foto + video

Električková trať do Petržalky január 2016
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM