KAW Kultúra

OBRAZOM: Originálna Biela noc rozžiarila Bratislavu tisíckami žiaroviek a laserov

Naše mesto sa na jednu noc oblieklo do stoviek svetiel, svetielok a žiarivých inštalácií. Originálny projekt urobil z budov a parkov umelecké diela.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Originálna Biela noc rozžiarila Bratislavu tisíckami žiaroviek a laserov
15
Galéria
Zdroj: TASR

Tohtoročná biela noc poskytla Bratislavčanom netradičnú umeleckú prechádzku nočným mestom. O zážitky a nové vnemy bolo postarané až na 45 umeleckých zastávkach.

Zázraky svetiel

Rozžiarený Starý most, laser žiariaci do diaľky z reštaurácie UFO na Novom moste, svietiaci Slovenský rozhlas, svetelnou projekciou ozvláštnený hotel Kyjev či originálna kruhová inštalácia v Starej tržnici. To všetko prilákalo do ulíc tisícky Bratislavčanov.

Kto sa chcel vyhnúť mestu, mohol si pozrieť rozžiarené stromy v parkoch a záhradách. Ožilo aj nábrežie, fasády, hradby či výklady.

Návštevníci festivalu zažili počas jednej noci umenie z 8-tisíc žiaroviek, miliónov kvapiek, 94 laserových lúčov, 54 odtieňov dúhy, dva tunely nekonečnosti a mnohé iné zaujímavosti.

Festivalová trasa viedla od Slovenského rozhlasu, cez Prezidentskú záhradu, okolo Dómu sv. Martina, cez Klarisky, popri hoteli Kyjev, pri Modrom kostolíku, cez Starý most aj Nový most až po Sad Janka Kráľa. Novinkou bola aj dvojjazyčná mobilná aplikácia s mapou a popismi diel, ktorá návštevníkom Bielej noci uľahčila orientáciu.

Čítajte aj: Festival súčasného umenia Biela noc rozžiari hlavné mesto 8-tisíc žiarovkami

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM