Tomáš Stupavský Krimi

OBRAZOM: Obyvateľom Rače horelo priamo pod oknami. Oheň zanechal na viniciach veľkú spúšť

Včera v poobedňajších hodinách zažili obyvatelia Kadnárovej ulice v mestskej časti Rača krušné chvíle. Priamo pod ich oknami zachvátil tamojšie vinice požiar. Dnes sme sa boli pozrieť priamo na mieste, akú spúšť po sebe oheň zanechal. Podľa polície bol požiar založený úmyselne.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Obyvateľom Rače horelo priamo pod oknami. Oheň zanechal na viniciach veľkú spúšť
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Kadnárová ulica sa nachádza v bratislavskej Rači v časti Krasňany. Toto miesto je známe, že sa tu vyskytujú rozsiahle vinice. Práve tie včera krátko okolo 14.00 h zachvátil požiar, ktorý pravdepodobne niekto spôsobil úmyselne.

„Viac ako 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov rýchlym a systematickým zásahom lokalizovalo požiar po 15.30 h. Aj napriek silnému vetru, ktorý komplikoval hasiace práce, sa hasičom podarilo uchrániť blízko stojace obytné domy a garáže,“ povedala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Farkasová.

Nikto nebol zranený

Z dôvodu požiaru musela polícia evakuovať obyvateľov niekoľkých obytných domov. „Podľa doterajších informácií nikto z obyvateľov zranený a ošetrený nebol. Splodín dymu sa nadýchali traja policajti, ktorí boli službou RZP prevezení do nemocnice na ošetrenie,“ uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Zisťovateľ príčin vzniku požiarov na mieste uviedol, že pravdepodobnou príčinou bolo úmyselné konanie osoby. „Presné príčiny a okolnosti, za akých k požiaru došlo, sú v súčasnosti naďalej predmetom vyšetrovania. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia,“ doplnila Mihalíková.

Rozsiahle spálenisko

Dnes sme na vlastné oči videli, že oheň zničil značnú časť viníc. Spálenisko sa rozprestiera na veľkej ploche hneď za bytovkami na Kadnárovej ulici (viď fotogaléria a video umiestnené pod článkom).

„No včera to tu bolo naozaj divoké. Boli sme doma, keď sme zrazu videli ako sa spoza okien dvíha kúdol čierneho mraku. Boli sme vystrašení, keď sme videli oheň takmer pod našimi oknami,“ povedala nám obyvateľka jednej z bytoviek na Kadnárovej ulici.

Ako bolo spomenuté hasiči našťastie rýchlo zasiahli a nikomu sa nič vážne nestalo.

Prečítajte si tiež: Pre požiar v bratislavskej Rači museli evakuovať obyvateľov domov

Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Požiar na Kadnárovej ulici v Rači
1
Galéria
Požiar na Kadnárovej ulici v Rači
12
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM