Jakub Haršany Rôzne

OBRAZOM: Noc výskumníkov upútala stovky detských zvedavcov. Prešli sa aj mozgom

Dnes ráno otvorila Stará tržnica svoje brány pre stovky zvedavých detí. Konalo sa totiž podujatie Európska noc výskumníkov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Noc výskumníkov upútala stovky detských zvedavcov. Prešli sa aj mozgom
22
Galéria

Stovky školákov zaplnilo priestory Starej tržnice, kde sa dnes konal jubilejný 10. ročník obľúbeného podujatia Európska noc výskumníkov.

Deti skúšali pokusy na vlastnej koži

Odborníci a výskumníci z jednotlivých odborov vedy si pre návštevníkov pripravili zaujímavý program s viac ako 70 stánkami, kde si mohli deti na vlastnej koži vyskúšať zákonitosti vedy. Interaktívne stánky dali malým zvedavcom možnosť nahliadnuť hlbšie do sveta vedy.

Malí ale aj veľkí návštevníci si mohli skúsiť ovládať robota gestami, nasadnúť do elektromobilu, bližšie sa zoznámiť s biológiou nášho tela či zistiť ako fungujú kovy alebo vákuum. Upútali aj stánky s témami ako Úžasný svet kvasiniek, Zvedavá chémia, Genetika vnímania chuti či Exkurzia v srdci.

Prechádzka mozgom

Hlavnou témou festivalu boli srdce a mozog. Práve na prechádzku mozgom sa vybrali účastníci podujatia prostredníctvom komentovanej holografickej show, vďaka ktorej sa mohli dozvedieť, ako pracuje náš mozog a ako sa správa, keď niekoho ľúbime, spíme či pijeme alkohol.

Špeciálnou cieľovou skupinou projektu sú deti v školskom veku, pričom dôraz je kladený predovšetkým na zvýšenie ich záujmu o štúdium prírodných vied a technických smerov na vysokých školách.

Program však osloví všetky vekové kategórie a zabavia sa na ňom aj veľkí. Vo večerných hodinách je pre návštevníkov pripravený aj bohatý hudobný program a festival sa oficiálne skončí o polnoci.

Festival sa okrem Starej tržnice konal aj na ďalších miestach v hlavnom meste. Prednášky, vedecké stánky a bohatý program čakal na návštevníkov aj vo V-klube, v Prírodovednom múzeu a v Slovenskej národnej galérii.

Čítajte aj: Akčnému víkendu plnému bojov, kultúry, vedy a dobrého jedla bude priať aj počasie

Zdroj: YouTube.com
Európska noc výskumníkov v Starej tržnici
22
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM