Nina Táborská Rôzne

Namiesto herne, komunitné centrum. Nové Mesto obnovilo chátrajúce priestory

Bývalé osvetové stredisko na Ovručskej ulici v Bratislave prestavala mestská časť na nové komunitné centrum. Priestor, ktorý bol vyše desať rokov zatvorený a chátral, majú vynovený otvoriť o mesiac a pol. Pozrite sa, ako to v ňom vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Namiesto herne, komunitné centrum. Nové Mesto obnovilo chátrajúce priestory
Zdroj: TASR

V centre sa tak budú môcť stretávať napríklad mamičky s deťmi, tínedžeri i dôchodcovia. Informoval o tom starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Keď osvetové stredisko pred 12 rokmi ukončilo svoju činnosť, budovu prenajali podnikateľovi. Mestská časť tvrdí, že súkromník ju „rozvŕtal“ a nechal tak. Odvtedy priestory chátrali. „Začali sme komunikovať s miestnymi ľuďmi, čo s budovou ďalej, pretože sa objavil aj záujem priestory odpredať a urobiť tu herňu. Výsledkom diskusie bolo komunitné centrum,“ priblížil starosta.

Budova sa opravovala štyri mesiace a v marci ju čaká slávnostné otvorenie. Obyvatelia, ktorí by ho chceli využívať, majú dovtedy čas na to, aby svoje nápady na aktivity v centre posielali na adresu kc.banm@gmail.com.

„Centrum je určené pre miestnu komunitu a my chceme, aby si tu každý našiel svoje miesto,“ dodal Kusý. Aktivity v komunitnom centre bude koordinovať pracovník novomestského miestneho úradu. K dispozícii budú mať v centre obyvatelia kuchynku či projektor.

Rekonštrukcia objektu stála vyše 301 500 eur, mestská časť pritom využila financie z Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí. Spolu s centrom na Ovručskej ulici samospráva počas minulého roka za asi desať mesiacov opravila ešte deväť škôl a škôlok a obnovila dva parky. Od januára do októbra tak celkovo preinvestovala s pomocou eurofondov vyše 4,5 milióna eur.

Prečítajte si tiež: Upratujú Bratislavu, aby sa jej obyvatelia cítili lepšie. Za tieto miesta sa vďaka dobrovoľníkom už nemusíme hanbiť

Nové komunitné centrum v Novom Meste
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM