Jakub Haršany Kultúra

OBRAZOM: Najlepšie rybacie polievky sa ochutnávali na Hviezdoslavovom námestí

V sobotu sa v bratislavskom Starom Meste uskutočnilo podujatie s názvom Prešporský rybací kotlík. Ako to tam vyzeralo?

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Najlepšie rybacie polievky sa ochutnávali na Hviezdoslavovom námestí
11
Galéria

Hviezdoslavovým námestím sa v sobotu od rána niesla špecifická vôňa. Mestská časť Staré Mesto zorganizovala súťaž vo varení rybacej polievky Prešporský rybací kotlík.

Nadviazali na tradíciu

Niektorí ich nemusia, iní zas tradičné halászlé milujú. Mestská časť chcela usporiadaním súťaže v ich varení nadviazať na tradíciu rybárstva v hlavnom meste.

Už pred obedom sa námestie zaplnilo súťažnými tímami, ktoré si začali pripravovať svoje originálne recepty na tú najlepšiu rybaciu polievku. Do súťaže sa zapojili kulinárski nadšenci, ale aj profesionálni kuchári. Každá polievka sa líšila od tých ostatných a každá mala svoju špecifickú chuť.

Pomohli seniorom

O tej najlepšej rozhodovala verejnosť svojím hlasovaním. Každý návštevník mal žetón, ktorý pridelil polievke, ktorá mu najviac chutila.

Dôležitý však nebol víťaz, ale to, že Staromešťania a návštevníci mesta strávili príjemný deň, mohli pri tom ochutnať skvelé halászlé a zároveň pomohli dobrej veci. Dobrovoľným finančným príspevkom sa vyzbieralo vyše 400 eur pre staromestské Seniorcentrum.

Prešporský rybací kotlík
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM