Alexandra Húsková Rôzne

OBRAZOM:Na Starom moste sa "makalo" celý víkend, stavba by sa mala odovzdávať už zajtra!

Okolo Starého mosta vládne čulý ruch. Počas celého víkendu robotníci pracovali viac-menej usilovne. Most je síce postavený, nosný systém prešiel záťažovou skúškou, celkovo však stavba ako hotová nevyzerá. Dátum 15.december je už zajtra a je to oficiálne oznamovaný preberací deň.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM:Na Starom moste sa "makalo" celý víkend, stavba by sa mala odovzdávať už zajtra!
Zdroj: Dnes24.sk

„Na celom projekte je do polovice decembra potrebné dorobiť viaceré dokončovacie práce. Na petržalskej strane zostáva už len dokončiť napojenie koľají na most a vybaviť zastávky doplnkami ako prístrešky, automaty na lístky a pod. Na moste je zase potrebné dokončiť pokládku koľají a uloženie inžinierskych sietí, výplne zábradlí, osvetlenie. Na bratislavskej strane sa dokončujú práce na Šafárikovom námestí,“ uvádza sa na internetovej stránke hlavného mesta.

Prečítajte si : Štúrova ulica je tesne pred dokončením. Na Šafárikovom námestí pribúdajú netradičné kvetináče, pracuje sa nonstop

„Stavebné práce ukončíme podľa plánu 15. decembra tohto roku,“ zopakoval počas uplynulého týždňa primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Na poslednom kontrolnom dni minulý týždeň tento dátum potvrdili spoločne s generálnym riaditeľom zhotoviteľskej spoločnosti Eurovia sk Róbertom Šinálym.

Po 15.decembri sa už budú odstraňovať iba prípadné vady, alebo budú prebiehať práce súvisiace s odstraňovaním technicko-organizačného zabezpečenia stavby.

„To sú však už práce, ktoré nemajú vplyv na samotnú stavbu nosného systému. Z celkovej sumy projektu, ktorá je 70 mil. eur, zostáva uhradiť už len približne 7,3 mil. eur,“ uvádza hlavné mesto.

Dokončovacích prác je ešte neúrekom

Počas uplynulého týždňa sa na bratislavskej strane Starého mosta pripravovali zastávky pre cestujúcich, dokončovala dlažba na Štúrovej ulici a úpravy mali prebehnúť aj v parčíku na Šafárikovom námestí. Podľa rozpisu prác už mali byť okrem iného osadené aj automaty na lístky – tie sme však ešte ani v nedeľu nevideli.

Na Petržalskej strane sa rovnako dokončovali zastávky a nástupiská, zábradlie, dlažby a pracovalo sa na prepojení cyklistického chodníka na úseku Starý most-Einsteinova. V našej galérii sa môžete pozrieť aj na zalievanie rozchodov medzi koľajnicami, betónovanie a pokládku koľajníc.

V nedeľu večer bola na Starom moste vykonaná aj záťažová skúška. Prepojenie Šafárikovho námestia a Štúrovej ulice ešte však ani na konci víkendu, dva dni pred oficiálnym termínom odovzdania, nevyzeralo hotové ani zďaleka.

Viac o plánovaných prácach sa dozviete na oficiálnej stránke mesta TU.

Práce na Starom moste 12.-13. december 2015
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM