ts Rôzne

OBRAZOM: Most SNP bude v súlade s náladou počasia

Žltá, zelená, červená a modrá. Most SNP sa zahalí do farieb počasia.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Most SNP bude v súlade s náladou počasia
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Včera v noci sa primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal zúčastnil skúšky nasvietenia Mosta SNP. V rámci Mestských zásahov, ktoré obsahujú 95 nápadov ako zlepšiť Bratislavu, tak bude čoskoro projekt nasvietenia Mosta SNP reálny.

Dominantná rosnička

Kupola na Moste SNP bude nasvietená 16 LED reflektormi. Štyri rôzne farby budú signalizovať počasie na nasledujúci deň, vždy inou farbou. Kupola bude nasvietená nasledovne: žltá bude signalizovať slnečné počasie, zelená zamračené alebo hmlu, červená prevažne veterné počasie a modrá bude avizovať zrážky.

„Projekt sme rozšírili ešte aj o priestor zastávok MHD priamo pod mostom, ktorý dávame do poriadku. Tieto dve osvetlenia budú zosynchronizo­vané,“ informoval primátor.

Reflektory by sa mali rozosvietiť spolu s verejným osvetlením v meste, farebný pokyn osvetlenia dá priamo meteorolgický partner projektu cez online aplikáciu. Bratislavský primátor predpokladá, že približne do mesiaca bude kupola na Moste SNP svietiť pravidelne. Na projekte mesto spolupracovalo so spoločnosťou Siemens, ktorá je autorom nápadu.

Čítajte aj: MOST SNP: Podmostie je po rekonštrukcii čistejšie

Nasvietený podľa počasia
11
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM