Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Hrad je naša dominanta. Slovenská metropola očami fotografa

Fotí síce z "podhľadu" invalidného vozíka, no jeho záberom to na kvalite neuberá. Pozrite si jedinečné fotografie Mateja Kapustu, ktorý vo fotografovaní našiel zmysel svojho života.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Hrad je naša dominanta. Slovenská metropola očami fotografa
Zdroj: Dnes24.sk

Mladý fotograf sa k tejto vášni dostal celkom spontánne. „K fotografovaniu som sa dostal úplnou náhodou, kedy som od starkej na Vianoce dostal moju prvú zrkadlovku,“ povedal pre Bratislava24.sk Matej Kapusta.

Ako priznal, v Bratislave najradšej fotografuje pri Dunaji a v historickom centre hlavného mesta. „Nesnažím sa fotografiami povedať nejaké veľké posolstvo. Pre mna je to v prvom rade zmysel života,“ prezradil skromný Matej, ktorý sa venuje predovšetkým športovej a reportážnej fotografii.

Ako každý umelec, aj Matej má vysnívané miesto, na ktorom by chcel fotiť. Hoci sám hovorí, že ide iba o „maličkosť“, jeho fotografický sen vás prekvapí. „Je to inverzia pri východe Slnka v Tatrách. Po minuloročnom zážitku, kedy ma štyria horský nosiči vyniesli na Téryho chatu by som sa do Tatier rád vrátil. No neprialo nám počasie, tak som inveriu nevidel,“ vysvetlil Matej Kapusta.

Pozrite si jeho fotografie vo fotogalérii.

Foto: Matej Kapusta

Fotografie Bratislavy
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM