KAW Rôzne Správy

OBRAZOM: Hlavné mesto má za sebou mrazivý víkend. Takto si ho užívali Bratislavčania

Počas chladného predĺženého víkendu útočili mrazy cez deň až na mínus 8 stupňov Celzia. Obyvatelia hlavného mesta si aj napriek tomu skvelo užívali voľné dni.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Hlavné mesto má za sebou mrazivý víkend. Takto si ho užívali Bratislavčania
19
Galéria

Hlavné mesto zažilo mrazy, aké si už dávno nepamätá. Niektorým silný mráz zmaril plány na skvelú lyžovačku, väčšina Bratislavčanov si však trojdňové voľno užila naplno.

Mráz s trochou snehu

Z chladného predĺženého víkendu sa tešili najmä deti, ktoré si užívali posledné dni zimných prázdnin. V piatok ráno v meste napadlo pár centimetrov snehu, a tak stovky bratislavských rodičov naložili do auta sánky, boby a hybaj na Kolibu. Očakávané záveje a skvelá sánkovačka sa nekonali, pretože na Kolibe pripadol len mierny snehový poprašok. Deťom však stačilo aj to.

S nadšením sa spúšťali po ostrovčekoch snehu, spod ktorého trčala tráva a suché lístie. Rodičia, ktorí práve nestáli pri bufetoch s pohárom horúceho nápoja v ruke, sa neskôr pridali k šantiacim ratolestiam, pretože postávať len tak bez pohybu na kopci v mraze mínus sedem pod nulou, sa veru dlho nedá.

Zamrzli aj jazerá

Zamrznuté plochy jazier lákali ku korčuľovaniu. V piatok sa na ľad odvážil málokto, no v sobotu a najmä v nedeľu sa to už na zamrznutých jazerách hemžilo ľuďmi. Chlapci a chlapi vytiahli hokejky a bez obáv rozohrali zápasy hodné druhej ligy. Ani neistá hrúbka ľadu ich neodradila od športových výkonov. Draždiak, Chorvátske rameno, Devínske jazero či Zlaté piesky boli posiate desiatkami športujúcich a kĺzajúcich sa ľudí.

Mráz nás bude v Bratislave štípať do štvrtka 12. januára. Až potom by sa malo „otepliť“ na 2 stupne Celzia počas dňa. Noci budú naďalej v mínusových číslach.

Mrazivý víkend - zima v Bratislave
19
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM