Alexandra Húsková Kultúra

OBRAZOM: Herci sa lúčili s Hafim. Vedel diváka upútať v akejkoľvek roli

Slovenskí herci i verejnosť si uctili nebohého Leopolda Haverla pietnou spomienkou v SND. Významný slovenský herec Leopol Haverl nás opustil 5.februára v skorých ranných hodinách vo veku 79 rokov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Herci sa lúčili s Hafim. Vedel diváka upútať v akejkoľvek roli
Zdroj: TASR

V sále činohry v novej budove SND sa uskutočnila pietna spomienka na dlhoročného člena Činohry Slovenského národného divadla (SND) Leopolda Haverla. Herec a recitátor by v utorok 16. februára oslávil osemdesiatku.

Rozlúčiť sa prišli hercovi dlhoroční kolegovia z dosiek, ktoré znamenajú svet. Dušan Tarageľ, Ján Gallovič, Oldo Hlaváček, či divadelný režisér Martin Kákoš si pripomenuli Haverlov zmysel pre humor, ale aj lásku k hereckému povolaniu.

Kamarátsky a kolegiálny beťár

„Miloval divadlo. Ľudí okolo seba vedel potešiť, či zabaviť. Na svoje zdravotné problémy sa nesťažoval,“ uviedol na pietnej rozlúčke Marián Chudovský, generálny riaditeľ SND.

„Nikdy sa nepchal do popredia a bol profíkom do špiku kosti. Bol mi ako brat,“ vyznala sa Mária Kráľovičová. „On dokonca zotrel rozdiel medzi veľkou a malou úlohou,“ povedala.

„Kedysi si povzdychol, že je tak veľmi málo šťastných hercov, ktorým je dopriate hrať na javisku do konca života,“ spomenula hercove slová. „Napriek všetkému, Hafi bol hercom šťastným,“ podotkla Mária Kráľovičová.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: Najznámejšie postavy stvárnené hercom Leopoldom Haverlom

Leopold Haverl v relácii Inkognito
1
Galéria
Pietna spomienka na Leopolda Haverla
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM