Michaela Katonová Správy Správy

OBRAZOM: Čerstvo vyčistené bratislavské podchody sú na nepoznanie

Bratislava pokračuje v boji s grafitmi a prvé výsledky sú už viditeľné. Špeciálny prístroj na čistenie nevzhľadných nápisov je podľa primátora plne vyťažený. Ktoré podchody sa zmenili na nepoznanie?

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Čerstvo vyčistené bratislavské podchody sú na nepoznanie
Zdroj: Ivo Nesrovnal pre Bratislavu

Hlavné mesto odstraňuje nevzhľadné nápisy vo vlastnej réžii a obyvatelia môžu aktuálne vidieť výsledky na viacerých miestach. K rýchlejšiemu a efektívnejšiemu odstraňovaniu nevzhľadných nápisov či kresieb prispieva prístroj, ktorý mesto obstaralo za 7-tisíc eur. Primátor nevylúčil kúpu ďalšieho.

Farba zo stien sa však neodstraňuje jednoducho. Niekedy sa podarí za 15 minút vyčistiť meter štvorcový, inokedy to trvá dlhšie. „Záleží od povrchu a toho, ako veľmi agresívny je sprej,“ opísal Miroslav Káčer, ktorý denne prístroj obsluhuje.

Mestu sa podarilo vyčistiť podchod spájajúci Koziu ulicu so Staromestskou, priechod ku Klariskám, podchod na Patrónke aj ten na Dolnozemskej ulici.

„Podchody v Bratislave sa za posledné obdobie dočkali pozitívnych zmien. S čistením našich verejných priestorov nekončíme, práve naopak. Najbližšie napríklad dáme do poriadku aj steny Trnavského mýta,“ uviedol primátor Ivo Nesrovnal na svojom profile na sociálnej sieti.

Okrem spomínaných podchodov očistili už aj Mestské divadlo, Ventúrsku, Panenskú či Klobučnícku ulicu. Bratislava okrem toho vyčlenila ďalších 200-tisíc eur, vďaka ktorým sa kompletne vyčistí aj Most SNP, pričom sa použije aj antigrafity náter.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Trnavské mýto patrí k najčastejším terčom vandalov. Prečo tu začínajú všetci sprejeri?

Vyčistené podchody
8
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal pre Bratislavu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM