Rôzne

OBRAZOM: Bratislavské ulice a parky zafarbila jar

Po dlhej zime sa konečne stromy zazelenali, parky hýria pestrou škálou farieb, vtáčiky vyspevujú a ulice sú plné života. Všetko sa prebúdza, je tu jar!

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bratislavské ulice a parky zafarbila jar
21
Galéria

Zelené stromy, ružové a biele kvietky na ovocných stromoch, vtáčí spev a teplé slnečné lúče. Na tieto dni čakal po dlhej zime každý z nás. Vo vzduchu cítiť jar.

Slniečko, hrej!

Prvé jarné slnečné dni si Bratislavčania užívajú na prechádzkach lesom, z ktorých si nabití novou energiou domov prinášajú medvedí cesnak. Sezóna je v plnom prúde, tak šup do lesa. Táto lesná pochúťka má liečivú silu a bohaté využitie v kuchyni. Buďte však opatrní a nezmýľte si ho s jedovatou konvalinkou!

Petržalská hrádza je tiež plná cyklistov a korčuliarov, bežcov aj mamičiek s detičkami. Na lúkach šantia chlpáči a na stromoch sa v teplých slnečných lúčoch vyhrievajú spevaví operenci.

Najbližšie dni nás čaká ochladenie. V pondelok ešte bude jasné až polojasné počasie takmer na celom území Slovenska. V Bratislave dosiahne najvyššia denná teplota 22 až 24 stupňov Celzia. V utorok sa ale výrazne ochladí, zo dňa na deň o 5 až 10°C. Ostatné dni v týždni sa bude postupne ochladzovať, až by malo v závere týždňa napršať.

Hoci sa ochladí, v našej galérii bude aj naďalej slnečno a kvetnato:

Jar v Bratislave
21
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM