Alexandra Húsková Rôzne

OBRAZOM : Bratislavčania v meste

Počas prvej polovice tohto víkendu prilákalo ľudí do centra Bratislavy nielen slnečné počasie, ale aj množstvo podujatí v rámci otvorených dní samosprávy. Naozaj preplnené ulice centra mesta by mohli niekoho odradiť, ľudia si to však užívali. Pozrite si viac aj v našej galérii.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM : Bratislavčania v meste
Zdroj: Dnes24.sk

„Jednou z výsad, ktoré mesto získalo Veľkou listinou v roku 1291 bola tá, že obyvatelia tohto mesta si mohli postaviť hradby a vstupné brány a od každého cudzinca mohli vyberať mýto. V temných dobách stredoveku bolo veľkou výhodou bývať bezpečne a ešte na tom aj zarábať. Výsadami sem Ondrej III. potreboval prilákať nových obyvateľov, keďže mesto bolo spustošené a potrebovalo povstať ako fénix z popola.“ Aj takto sa začínala jedna z peších tematických prehliadok zo série „Turistom vo vlastnom meste“, o ktoré bol obrovský záujem.

Program bol naozaj nabitý. Začal sa slávnostným odpečatením mestských brán a otvorením Primaciálneho paláca pre verejnosť. Krásne priestory Primaciálneho paláca, Zrkadlová sieň či jednotlivé výstavy prilákali množstvo turistov. Historickým, stodesaťročným výťahom sa dalo vyviezť na tretie poschodie a navštíviť primátora v jeho kancelárii.

Tradičný Dobrý trh na Jakubovom námestí, farmárske trhy v Starej tržnici s burzou, výstava 95. nápadov ako zlepšiť Bratislavu, burza kníh, fanfárový koncert, historická električka či Prešporáčik. V centre mesta ste sa naozaj nenudili.

Pozrite si viac v našej galérii : tu

Víkend sa ešte nekončí, viac o programe si prečítajte : tu

Bratislava pre všetkých 25.4.2015
31
Galéria
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM