Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Bratislavčania spoznali chute vidieka. Naučili sa tiež, ako sa robia Bratislavské rožky

Stará tržnica v Bratislave v spolupráci s Národnou sieťou rozvoja vidieka SR predstavila na sobotnom trhu Chute vidieka. Tradičný potravinový trh bol sprevádzaný bohatým edukatívnym programom pre profesionálnych aj amatérskych farmárov a záhradkárov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bratislavčania spoznali chute vidieka. Naučili sa tiež, ako sa robia Bratislavské rožky
Zdroj: TASR

Tradičný potravinový trh v Starej tržnici tak bol tento víkend doplnený o pestrý program, počas ktorého Národná sieť rozvoja vidieka SR predstavila možnosti čerpania dotácií pre malých farmárov. Prebehla tiež prednáška o nevyhnutných náležitostiach pri predaji z dvora aj debata o mladých farmároch.

Greenpeace Slovensko premietlo krátky film o včelách a včelárstve, na ktorý nadväzovala debata o pesticídoch a ich ničivom dopade na včeliu populáciu. Slow Food Pressburg predstavilo nový trhový kódex a ekofarmári porozprávali o svojich skúsenostiach s ekofarmárčením.

Na poschodí tržnice sa nachádzal trh ľudových remesiel, medzi ktorými ste mohli nájsť napríklad aj stánok Národnej siete rozvoja vidieka SR.

Na svoje si prišli aj tí najmenší, pre ktorých boli pripravené tvorivé dielne. S Fantastico si malí aj veľkí vyskúšali prípravu pravých Bratislavských rožkov, voňavý workshop pripravil aj medový obchod CERAMEL. Divadlo PIKI zase uviedlo svoje predstavenie RozKrávka.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Na Hviezdoslavovom námestí sa už stavia klzisko a pripravujú stánky

Chute vidieka v Starej tržnici
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM