Rôzne

OBRAZOM: Bláznivý víkend na Festivale psích športov prilákal stovky chlpáčov

Na dostihovej dráhe odštartoval druhý ročník unikátnej akcie DogDays. Žiadny chlpáč v sobotu neodišiel naprázdno. Práve naopak!

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bláznivý víkend na Festivale psích športov prilákal stovky chlpáčov
35
Galéria

Dostihovou dráhou v Petržalke sa od soboty niesol brechot psíkov, ktorí sem prišli zažiť bláznivý víkend plný hier a zamlsať si na dobrotách. Takmer pri každom z užitočných stánkov dostali chlpáči vynikajúce mlsky.

Užitočné stánky

Okrem toho, že sa tu mnohí psíkovia vyšantili pri agility, fitness či dog dancing, každý si domov odniesol tašku s mlskami a hračkami od Super Zoo, ktorými boli obdarovaní hneď pri vstupe. Nehovoriac o tom, že stánok MLS neobišiel žiadny z nich. Nielenže tu predávajú mlsky z tých najkvalitnejších slovenských surovín, predtým, ako si mňamky kúpite, chlpáč ich môže úplne všetky ochutnať. Majiteľ tak vidí, čo psíkovi chutí a čo nie.

Podobných stánkov, kde vám ochotne poradia a niečo na cestu domov aj pribalia, nájdete na tohtoročnom festivale psích športov naozaj veľa. Z tých najužitočnejších sa určite zastavte aj v stánku snootik, kde vám bezplatne vyrobia kľúčenku s fotografiou vás a vášho miláčika úplne zadarmo. Stačí, ak si na oblátku bezplatne nainštalujete užitočnú aplikáciu snootik, ktorá slúži ako elektronická zdravotná karta vášho miláčika priamo v mobile.

Neobíďte ani stánok, v ktorom sa môžete zoznámiť aj s Dornovou metódou – „technikou nápravy“ rôznych bolestivých miest na tele psíka. Metóda sa dlhé roky používa na riešenie problémov pohybového aparátu ľudí, veľmi účinne pôsobí aj pri zvieratách. Z tých užitočnejších spomenieme ešte stánok Mishiko. Dozviete sa tu viac o Mishiko GPS obojku, vďaka ktorému získate prehľad o presnej polohe a fyzickej aktivite vášho psa priamo v telefóne.

Zábavný program

Počas celého dňa prebiehal na hlavnom stanovisku športový program pre psíkov aj ich majiteľov. Hneď od rána boli pripravené ukážky bull športov, prekážkový beh, dog frisbee, dog fitness, agility aj dog dancing. Niektoré ste si mohli so svojimi chlpáčmi aj vyskúšať a mnohým to išlo naozaj skvele!

Veľkému záujmu sa tešili profesionálni psíkovia, ktorí predviedli vyslobodzovanie psovoda so psom z vraku auta či psy, ktoré sa špecializujú na vyhľadávanie ploštíc posteľných. Mnohí psičkári veľmi pozorne sledovali ukážky poslušnosti a obrany, vďaka ktorým sa naučili nové triky a spôsoby, ako rozumieť svojmu štvornohému kamarátovi a uľahčiť tak život sebe aj jemu.

Počas celého dňa hrdí majitelia psíkov žmolili v rukách vstupenky, ktoré boli zároveň tombolovými lístkami. Na druhom konci areálu ste mohli prihlásiť svojich najkrajších a najšikovnejších miláčikov do súťaže o zaujímavé ceny.

Nenechajte si ujsť

Festival psích športov pokračuje aj v nedeľu. Aj dnes sú pre vás a vašich chlpáčov pripravené ukážky dog frisbee, dog fitness, agility aj dog dancing, ukážky poslušnosti a obrany, záchranárska kynológia či prednášky o tom, ako športovať so psíkom. Komplentný program festivalu nájdete TU.

Festival psích športov 2017
35
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM