Rôzne

OBRAZOM: Ako vyzerajú nehody električiek a autobusov v Bratislave

Boli ste už svedkami nehody vozidla bratislavskej MHD?

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ako vyzerajú nehody električiek a autobusov v Bratislave
Zdroj: Facebook

Služby mestskej hromadnej dopravy využíva takmer každý Bratislavčan. Niektorí z vás už boli svedkami rôznych situácií, či už vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy (MHD) alebo mimo nich.

Nasledujúca situácia je cestujúcim v MHD dobre známa:

Sedíte v autobuse, zrazu šofér prudko zabrzdí, a keď sa pozriete z okna, aby ste overili situáciu, zistíte, že do vás skoro vrazil šialenec nerešpektujúci prednostné pravidlo vozidla MHD. Keby vodič nestihol včas zareagovať, nehoda a možné zranenia mohli byť na svete.

Práve arogancia a nedodržiavanie pravidiel cestnej premávky sú najčastejšími príčinami vzniku dopravných nehôd vozidiel MHD a osobných automobilov.

Nehodovosť električiek

„DPB, a. s. eviduje za prvý polrok minulého roka 82 nehôd a škodových udalostí električiek, z toho osem nehôd z viny DPB, a. s., čo predstavuje 10 percent z celkového počtu nehôd. Za prvý polrok 2016 eviduje 93 nehôd a škodových udalostí, z toho osem z viny DPB, a. s., čo predstavuje 9 percent z celkového počtu nehôd,“ informuje hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Podľa hovorkyne Dopravný podnik pri električkovej trakcii zaznamenáva a rieši minimum dopravných nehôd a škodových udalostí s vlastným zavinením. Ojedinele nesie podiel viny na dopravnej nehode a škodovej udalosti vodič električkového vlaku, ako tomu bolo na elektrickom prestavníku na Špitálskej ulici v júni tohto roku. „Vodička sa nedostatočne venovala vedeniu vozidla MHD, pochybila pri prejazde výhybkou, ktorá bola prestavená do zlého smeru,“ vysvetlila hovorkyňa.

„Percentuálne sme na úrovni 10 percent s vlastným zavinením, čo predstavuje veľmi priaznivý vývoj. Dlhodobo tento trend vodiči električkových vlakov dodržujú,“ doplnila Volfová.

Čítajte aj: OBRAZOM: Z revízorov v Bratislave sa stali celebrity

Nehody vozidiel bratislavskej MHD
13
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM