Správy

OBRAZOM: Ako vyzerá nová prevádzka v Slovnafte?

Do vybudovania výrobnej jednotky a pridružených súčastí, ktoré zahŕňajú aj rekonštrukciu Etylénovej jednotky, výstavbu logistickej infraštruktúry a ďalšie technológie, investovala firma viac ako 300 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ako vyzerá nová prevádzka v Slovnafte?
Zdroj: TASR

Spoločnosť Slovnaft, ukončila inštaláciu technológie v novej prevádzke na výrobu nízkohustotného polyetylénu LDPE 4.

Prevádzka umožňuje vyrábať nové typy polyetylénu s vyššou kvalitou, s minimálnymi emisiami, vyššou bezpečnosťou pri jej prevádzkovaní a nižšou energetickou spotrebou.

LDPE 4 nahradí všetky predchádzajúce prevádzky výroby polyetylénu v Slovnafte. Ročná výrobná kapacita nízkohustotného polyetylénu stúpne o 40.000 ton na 220.000 ton, pričom štyri pätiny budú smerovať najmä na zahraničné trhy.

Slovnaft vyváža polyetylén nielen do susedných krajín (ČR, Poľsko, Maďarsko a Rakúsko), ale aj na trhy západnej Európy (Nemecko, Francúzsko, Taliansko).

Po ukončení výstavby výrobnej jednotky budú do konca novembra prebiehať skúšky technológie, nábehové a garančné testy. Komerčná výroba sa spustí začiatkom roka 2016.

Závod na výrobu polyetylénu v Slovnafte postavila skupina Maire Tecnimont prostredníctvom konzorcia sesterských firiem Tecnimont z Talianska a Tecnimont Planung und Industrieanlagenbau z Nemecka.

Prečítajte si aj: Slovnaft začne s nábehom etylénovej jednotky, v okolí môže byť hluk

Nová prevádzka v Slovnafte
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM