Rôzne

OBRAZOM: Ako sa zmenilo Nové Mesto za desiatky rokov?

Pozrite si staré fotografie ikonických miest Nového Mesta a porovnajte ich so súčasnosťou. Zábery oživia mnohé vaše spomienky.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ako sa zmenilo Nové Mesto za desiatky rokov?
20
Galéria

Máte chuť trošku si zaspomínať na dávne časy? Chcete vidieť, ako vyzerali známe bratislavské miesta kedysi a ako vyzerajú dnes? Na mnohých z nich zanechal zub času nezmazateľnú stopu.

V minulosti a dnes

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto pripravila v priebehu januára spoločne s Fotoklubom Severka zaujímavú výstavu fotografií z Nového Mesta. Sú na nich zobrazené budovy, ulice či železničné stanice prostredníctvom dvoch takmer identických záberov, ale s rozdielom niekoľkých desiatok rokov.

Ak ste túto výstavu v galérii strediska kultúry na Vajnorskej ulici zmeškali, nemusíte zúfať. Otvorte si galériu (nájdete ju pod článkom, pozn. red.) a nechajte sa vtiahnuť do minulosti. Niektoré fotografie sú staré takmer 100 rokov. Zaspomínate si na to, ako kedysi vyzerala železničná stanica na Železnej studničke alebo Nová tržnica na Trnavskom mýte.

Môžete porovnať ako sa desiatky rokov prejavili na vzhľade Vajnorskej či Škultétyho ulice. Taktiež môžete nahliadnuť do minulosti Študentského domova Mladá garda i podniku Palma na Račianskej ulici.

Nové Mesto na fotografiách v minulosti a dnes
20
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM