Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Aj ženy zaujíma IT sektor. Girl’s Day dnes absolvovali aj študentky vo SWANe

Girl’s Day predstavuje celosvetový deň v informačno-komunikačných technológiách, ktorý sa každoročne koná štvrtý štvrtok v štvrtom mesiaci. Za cieľ má odprezentovať tento odbor študentkám do 18 rokov a ukázať im jeho atraktívnu stránku aj s pracovnými možnosťami.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Aj ženy zaujíma IT sektor. Girl’s Day dnes absolvovali aj študentky vo SWANe
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci Girl’s Day študentky zistili, že aj svet informačných technológií vie byť atraktívny. V centrále SWANu sa dnes stretli spolu s výkonným riaditeľom Stanislavom Verešvárskym a technickým riaditeľom pre mobilnú sieť Patrikom Kollarocim štyri mladé študentky z Obchodnej akadémie Račianska.

Tu sa dozvedeli niečo viac nielen o spoločnosti SWAN, ale oboznámili sa aj s históriou a fungovaním 4G siete. Predstavitelia SWANu im názorne predviedli fungovanie a rýchlosť siete v smartfónoch a ukázali, ako vyzerajú vysielacie antény.

Druhá časť ich Girl’s Day sa uskutočnila v datacentre Perpetuus, kde dievčatá videli 4G technológie slúžiace na prevádzku mobilnej siete. Na konci dostali certifikát o absolvovaní Girls Day v spoločnosti SWAN.

Girl´s Day
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM