ts Rôzne

OBRAZOM: Aj takto vyzerá jedno z bratislavských podmostí

Bratislavské podmostia sú napriek sťažnostiam obyvateľov stále v nelichotivom stave. Inak tomu nie je ani pod Mostom Lafranconi.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Aj takto vyzerá jedno z bratislavských podmostí
Zdroj: Dnes24.sk

Podmostie diaľničného mosta Lafranconi na karloveskej strane Dunaja slúži dlhé roky ako bezplatné parkovisko. Okrem zaparkovaných áut v priestore podmostia nájdete aj odložené vraky, preplnené smetné koše, zanedbané trávnaté plochy, zarastené schodisko a grafity na každom centimetri stien mosta.

„Na parkovisku pod mostom Lafranconi sa hromadia smeti pri odpadkových košoch. Trvá to už niekoľko týždňov a pri silnom vetre odpadky lietajú po parkovisku. Bolo by super, keby boli odpadky odstránené a bolo osadených viac košov, alebo aspoň keby boli koše väčšie,“ opisuje situáciu Bratislavčanka Katarína.

Grafity pravdepodobne zmiznú

Majiteľom a správcom Mostu Lafranconi je Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Zaujímalo nás preto, či v blízkej budúcnosti plánuje most vyčistiť a starať sa oň. „Spomínaný objekt vrátane pilierov, ktoré sú súčasťou mostného objektu Lafranconi a k nemu prislúchajúce priľahlé chodníky a schodisko, sú majetkom NDS. Pozemky pod mostným objektom nie sú majetkom NDS," informovala Bratislava24.sk hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

"Národná diaľničná spoločnosť začala v piatok 8. júla 2016 s údržbou spomínaného objektu, pri ktorej budú odstránené grafity, nežiaduca zeleň a rovnako budú vyčistené priľahlé chodníky,“ prisľúbila Michalová.

Čítajte aj: OBRAZOM: Vandalizmus neobišiel ani Dunajskú promenádu

Ilustračný obrázok

Zanedbaný Most Lafranconi
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM