Adriana Banasova Šport

OBRAZOM: Medzinárodné jazdecké preteky v Petržalke sú v plnom prúde. Darí sa aj našim pretekárom + VIDEO

Vyše 200 koní a jazdcov z 23 krajín. Taký je 50. jubilejný ročník jazdeckých pretekov Mercedez-Benz Grand prix Bratislava 2015. Boli sme sa pozrieť, ako divácky obľúbená súťaž prebieha.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Medzinárodné jazdecké preteky v Petržalke sú v plnom prúde. Darí sa aj našim pretekárom + VIDEO
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejný 50. ročník jazdeckých pretekov Mercedez-Benz Grand prix Bratislava odštartoval vo štvrtok 23. júla. Areál TJ Slávia STU Bratislava však zaplnili nie len kone a džokejovia, ale aj návštevníci, ktorých sa aj napriek veľmi teplému počasiu nazbieralo hojne.

Štvordňový pretek, pri ktorom často krát tuhne návštevníkom krv v žilách, odštartovali štvrtkové súťaže, kde v dvoch disciplínach zaznela slovenská hymna. Najskôr po Middle Tour RTVS, v ktorej zvíťazila dvojica Mackovjak a Linet a potom aj v záverečnej súťaži Big Tour, kde si po prvenstvo prišiel Bronislav Chudyba s hnedákom Angelottinom.

23 krajín, 200 koní

Od štvrtka do nedele prebehne celkovo 11 súťaží, na ktoré majú všetci diváci vstup zdarma. Hlavným bodom programu je Furusiyya FEI Pohár národov, ktorá sa uskutočnila včera popoludní a Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava – FEI World Cup jednotlivcov, ktorý diváci uvidia v nedeľu.

V jednotlivých disciplínach sa dohromady predvedie 23 krajín, vrátane USA, Nórska či Turecka spolu s približne 200 koňmi.

Majestátne zvieratá predvádzali so skúsenými džokejmi bravúrne jazdy, ktoré majú u divákov veľkú obľubu. Populárna Furusiyya FEI Pohár národov skončila po 1. kole pre Slovenských jazdcov 6. miestom a po 2. kole finálnym 7. miestom.

Súťaž vyvrcholí pohárom jednotlivcov Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava, ktorý je na programe v nedeľu od 14– tej hodiny.

To, ako sa jazdcom darilo a ako prebiehala príprava na jednotlivé preteky si pozrite v našej galérií.

Grand prix Bratislava 2015
34
Galéria
Grand prix Bratislava 2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM