Hokej

Obor z Bratislavy je na hrane! Dostane sa obranca Čajkovský na šampionát?

Robustný hokejista pražskej Sparty Michal Čajkovský má za sebou vydarenú sezónu v českej lige a účasť na majstrovstvách sveta v Rusku by bola pre mladého hráča veľkou „vecou“.

Ilustračný obrázok k článku Obor z Bratislavy je na hrane! Dostane sa obranca Čajkovský na šampionát?
Zdroj: TASR

Avšak, 23-ročný bratislavský odchovanec, má zdravotné komplikácie a jeho pripojenie sa k reprezentačnému tímu je momentálne vylúčené. Čo trápi zadáka, ktorý v Sparte v 49 zápasoch strelil 11 gólov a na 17 asistoval?

Podľa vyjadrenia hlavného trénera slovenského národného tímu Zdena Cígera má Čajkovský bolesti v oblasti rebra a dnes popoludní absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou. „Michal prešiel sono-prehliadkou. Je tam vidieť nejakú zrazeninu a podozrenie na prasklinu. On sám povedal, že dlho neoddychoval, stále ide naplno, už som sa smial, že by mohol trochu zvoľniť,“ zvestoval Cíger aktuálne správy o zdravotnom stave nekompromisného hokejistu, ktorý by sa mu na MS v Rusku hodil do zostavy.

„Pozitívne je, že chce hrať na šampionáte. Uvidíme podľa vyšetrenia. Ak to nie je prasklina alebo zlomenina, tak s ním počítame," povedal Cíger.

Autor: Milan Hanzel

Čítajte tiež: Bratislavčan Baroš v službách Zvolena bojuje o miesto na MS: Ak by to vyšlo, zvýšil by som si kredit!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM