Rôzne

Obnova stromov na Palackého ulici prinesie aj nový pás zelene

Na Palackého ulici sa začalo s obnovou zelene. 8 starých stromov nahradí 12 kusov jarabiny (Sorbus thuringiaca Fastighiata). Pribudnúť by mal aj ďalší pás zelene, sľubuje samospráva.

Ilustračný obrázok k článku Obnova stromov na Palackého ulici prinesie aj nový pás zelene
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Mestská časť Staré Mesto nahradí staré a choré stromy na Palackého ulici pred Základnou školou Matky Alexie novými zdravými.

Dvanásť mladých stromov nahradí desať starých a život ohrozujúcich stromov. Dva už boli na základe dendrologického posudku vyrúbané ešte v minulom roku a ďalších osem by malo byť odstránených v najbližších dňoch.

Stromy, ktoré samospráva plánuje vysadiť na Palackého ulici by mali mať obvod 40 centimetrov.

„Po tom, ako sa vlani jeden strom na Palackého ulici vyvrátil a padol na zaparkované autá, mestská časť dala posúdiť zdravotný stav všetkých stromov na tejto ulici,“ uvádza samospráva Starého Mesta na svojej internetovej stránke. Z posudku vyplynulo, že najvhodnejším riešením je staré stromy nahradiť novými, keďže stromy boli poškodené a hrozilo ich bezprostredné vyvrátenie či zlomenie.

Koruny stromov zasahovali do okolitých budov, ako aj na jazdnú dráhu áut.

„Vzhľadom na blízkosť základnej školy sa samospráva rozhodla pre čiastočnú obnovu stromoradia, aby tak predišla ohrozeniu žiakov blízkej školy, chodcov a obyvateľov Palackého ulice,“ uviedla mestská časť Staré Mesto.

Prečítajte si aj: Výrub stromov na Žilinskej je nateraz pingpong medzi úradmi

Zdroj:staremes­to.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM