Rôzne

Obľúbený areál Červený kríž v bratislavskom lesoparku je komplexne zrekonštruovaný

V areáli Červený kríž v bratislavskom lesoparku môžete oddnes nájsť nový altánok, lavičky, gril či atrakcie pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený areál Červený kríž v bratislavskom lesoparku je komplexne zrekonštruovaný
10
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Nový altánok, lavičky, gril či atrakcie pre deti. To všetko nájdete v novo zrekonštruovanom areáli Červený kríž v bratislavskom lesoparku.

Obľúbený Červený kríž

Rekonštrukciu tohto obľúbeného turistického miesta po 21 rokoch zrealizovalo hlavné mesto v spolupráci s Mestskými lesmi v Bratislave. „Červený kríž je obľúbené miesto pre turistov, cyklistov, rodiny s deťmi, ale aj veriacich, ktorí sa tu pristavia pri svojich púťach. Som rád, že odteraz sa všetci môžu tešiť na moderný areál, ktorý spĺňa súčasné potreby návštevníkov lesoparku,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prvá časť rekonštrukcie prebehla na jeseň v roku 2016 v celkovej sume 67 800 eur. Postavil sa tu jednopodlažný altánok, v ktorom sú stoly, lavice a gril. Na jar tohto roka prebehla druhá etapa rekonštrukcie. Zahŕňala dostavbu druhej časti altánku, jeho zastrešenia, vybudovala sa aj vyhliadková veža pre deti a areál sa doplnil drevenými stolmi a lavicami. Na lúčnom priestore pred altánkom pribudli kamenné ohniská a odpadkové koše. Druhá časť rekonštrukcie bola v sume 36 930 eur.

Krajší altánok

Zrekonštruovaný altánok je celodrevená stavba, ktorá slúži ako kryté zastrešenie s priestorom na sedenie pre cca 35 turistov a návštevníkov danej lokality. Strecha je pokrytá plastovým šindľom. Klampiarske výrobky sú z pozinkovaného plechu. Na drevené prvky bolo použité drevo zo smreka (45 kubíkov).

Zrekonštruovaný areál Červená kríž je ďalšou atrakciou v mestských lesoch, ktorú mesto urobilo pre Bratislavčanov so zámerom prilákať ich do prírody. Od 15. júla je sprístupnený aj domček na strome v lokalite Pod Dubmi Dlhé lúky, v ktorom už prespali prví návštevníci. Minulý rok hlavné mesto spolu s mestskými lesmi vybudovalo domček na strome pod Kačínom, rozhľadňu na Americkej lúke, zrekonštruoval sa altánok pri 9. mlyne s grilom, ale aj altánok pri dele na Partizánskej lúke. V mestských lesoch mesto vlani zrekonštruovalo takmer 3 km lesných ciest (lesná cesta Lamač (smer Kačín), lesná cesta nad Račou a lesná cesta Sliva – Malý Slavín).

Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

Foto: Marek Velček

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM