Alexandra Húsková Rôzne

Obľúbené kúpaliská Bratislavčanov? Bergbad Hainburg a Parkbad Bruck

Hoci naše mesto ponúka veľa kúpalísk a vodných plôch, pre mnohých obyvateľov Bratislavy medzi najobľúbenejšie patrí kúpalisko v Hainburgu, či kúpalisko v Brucku v Rakúsku. Slovenčinu tu počujete všade, rovnako aj u obsluhujúceho personálu. Čo je tam lepšie ako u nás?

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené kúpaliská Bratislavčanov? Bergbad Hainburg a Parkbad Bruck
Zdroj: Dnes24.sk

Bergbad Hainburg

Kúpalisko Bergbad Hainburg je najbližšie od rakúsko-slovenských hraníc, vzdialené len 15 kilometrov.

V Hainburgu z hlavnej cesty odbočíte pri Penny markete na kruhovom objazde prvou odbočkou doprava. Prejdete okolo nového nákupného centra, cez železničné priecestie a pohľadáte si miesto na parkovanie – býva tu plno, ale na parkovanie sú určené aj priľahlé trávnaté plochy.

Prečítajte si aj: Otvorenie Galérie Danubia: Nové obchody, veľké zľavy a najmä veľa Bratislavčanov. Kde sa oplatí nakupovať?

Keď zaparkujete, máte pocit, že ste na Slovensku, pretože okolo vás počujete poväčšine slovenčinu. Je to obľúbené kúpalisko nielen Bratislavčanov, ale aj obyvateľov širšieho okolia.

Nájdete tu dva bazény, jeden pre malé deti so šmýkačkou a jeden veľký, 50 metrový bazén, do ktorého ústi tobogán a prehradený je na dve časti. V druhej časti sú skokanské mostíky – 1,3 a 5 metrový. Veľký bazén má hĺbku 80 centimetrov v jednej časti a v prehradenej časti dosahuje hĺbku 1,9 metra. Bazény sú vyhrievané solárnymi panelmi a sú z nerezu.

„Naša detská lekárka nám odporučila kúpanie práve tu, kvôli nerezovým bazénom, kde sa udrží menej baktérií,“ povedala pre Bratislava24.sk Iveta z Bratislavy. Chodieva sem so svojimi deťmi pravidelne, manžel za nimi prichádza, keď skončí v práci.

Okolo bazénov sa rozprestiera rozľahlý, pekne upravený a čistý areál s vyhliadkou na Dunaj a okolie. Je tu dostatok tieňa, detské ihrisko sa tiež ukrýva v tôni stromov. Miesta na rozloženie deky je habadej, aj pri vysokej návštevnosti sa tu dá nájsť pokojné miesto.

Aktivity

Pokiaľ by vás omrzelo kúpanie, využiť sa dá minigolfové ihrisko – 1/1 hodinu, 1 euro za palicu a 1 euro záloha, ihrisko na loptové športy a zahrať si tu môžete stolný tenis – 2 eurá/hodina, 2 eurá/hodinu raketa a 1 euro záloha. V areáli sa dajú zapožičať aj lehátka, požičovné je 3 eurá s 1 eurovým depozitom.

Občerstvenie a vstupné

Čapované pivo od 2,70 eura, 3 dcl nealko radler vám tu namiešajú za 2,70€, pol litrovú minerálku za 1,80 eura, kávu kúpite od 1,90 eura, hranolky a langoše za 2,50 eura, hot-dog a toast za 3 eurá, klobásku za 3,30 eura.

Kúpalisko je od 7.augusta do 31. augusta otvorené od 9:00 do 19:00 hodiny (počas júla býva otvorené do 20:00 hod), kúpanie sa končí o 18:45 hod.

  • Deti do 6 rokov tu vstupné neplatia.
  • Za dieťa od 6 do 15 rokov zaplatíte 2.50 eur a za dospelého 5 eur.
  • Od 15:00 sa platí zľavnené vstupné a to za deti od 6 rokov 2 eurá a za dospelých 3.50 eura.
  • Pokiaľ prídete po 18:00 hodine – čo vám však vychádza len na 45 minút pobytu na kúpalisku – zaplatíte za deti 50 centov a za dospelých 1 euro.

Adresa kúpaliska : Braunsbergstraße 2410, Hainburg an der Donau

Parkbad Bruck an der Leithe

Slováci v hojnom počte navštevujú aj kúpalisko Parkbad v Brucku. Je už trošku ďalej ako Hainburg, ale ponúka viac vodného vyžitia. Pokiaľ nemáte diaľničnú nálepku, dostanete sa sem príjemnou cestou cez rakúske dedinky približne za 30 minút. Kúpalisko je označené tabuľkou, odbočujete doľava z hlavnej cesty pri príchode do Bruck-u.

Pri areáli je rozsiahle parkovisko. Areál je čistý a rozľahlý. Nájdete tu veľa miesta na ležanie v tieni stromov, s dobrým výhľadom na bazény. Kúpalisko má vysokú návštevnosť, vďaka svojej rozlohe si tu však nájdete aj pokojné miesto pre oddych.

Rovnako ako v Hainburgu, aj tu sú bazény z nerezu a solárne vyhrievané, s teplotou podľa typu bazénu od 25°C až 32°C. Nájdete tu bazén pre malé detičky, ďalší pre väčšie deti, kam ústi aj tobogán a je prepojený s plaveckým bazénom.

Pre viac zábavy vo vode si vyberte hlboký skokanský bazén s meter vysokým pružným mostíkom a trojmetrovou skokanskou vežou. Ďalej bazén so silným prúdom vody v umelom koryte pobaví vás aj vaše deti, oddýchnuť si môžte v rôznych vírivkách a na masážnych tryskách.

Každý utorok a štvrtok sa s deťmi v bazéne kúpe aj gumová príšerka Nessie. Zahrať sa môžete aj stolný tenis, či loptové hry.

Otváracie hodiny sú od 1.7. do 31.8, od 9:00 – 20:00 hodiny (pokiaľ je dostatočná návštevnosť).

Občerstvenie a vstupné

Hranolky a langoš si tu kúpite za 2 eurá, Hot dog za 2,80 eura, klobásku s pečivom dostanete za 2,80 eura.

Deti do 6 rokov majú vstup voľný.

  • Vstup pre dospelých na celý deň (9:00 – 19:00/20:00): 5,– EUR
  • Zľavnený vstup pre dospelých (od 16:00): 2,– EUR
  • Celodenný vstup pre deti od 6 rokov, študentov, seniorov (9:00 – 19:00/20:00): 2,50 EUR
  • Celodenný vstup pre deti od 6 rokov, študentov, seniorov (od 16:00): 2,– EUR
  • Vstup na 3 hodiny v ľubovoľnom čase od 9:00 – 15:00 (za menej ako 3 hod. vrátenie 1,60 EUR)

Adresa kúpaliska: Parkbadstrasse 5, Bruck a.d.Leitha

Prečítajte si aj:

Prehliadka NP Donau-Auen v Rakúsku po slovensky? Pre vaše deti je pripravený špeciálny prázdninový program

Počuli ste už o bio bazéne? Máme taký aj na Slovensku – Bio bazén Borovica

Tohtoročný august prekonáva teplotný rekord z roku 2012

Kde v Bratislave sa môžete okúpať zadarmo? Pozrite sa, aké služby a vybavenie ponúkajú prírodné jazerá

Do Rakúska na bicykli? Pre tieto deti žiaden problém. O našej histórii sa učia na dvoch kolesách

Kúpaliská Bergbad Hainburg a Parkbad Bruck
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM