Rôzne

Obľúbené detské ihrisko pri Štrkovci ZATVORILI: Hrozí tam NEBEZPEČENSTVO úrazov!

Oznam na vychýrenom detskom ihrisku len pár metrov od jazera Štrkovec mnohých rodičov a najmä ich ratolesti poriadne zarmútil. Areál je totiž až do konca marca 2024 uzavretý.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené detské ihrisko pri Štrkovci ZATVORILI: Hrozí tam NEBEZPEČENSTVO úrazov!
7
Galéria

„Areál hier Radosť Štrkovec je z dôvodu jeho nespôsobilosti na užívanie. Hrozí nebezpečenstvo úrazu!“ informuje Ružinovský športový klub (RŠK) na svojej webovej stránke.

„Vykonávania revízie hracích prvkov a prípravy na ich celkovú výmenu pre verejnosť do 31.03.2024 uza­vretý,“ dodali v RŠK.

Slová starostu

Ku problému s populárnym ihriskom, ktorý sa na sociálnych sieťach okamžite rozniesol do každého kúta Bratislavy, sa vyjadril aj starosta Ružinova Martin Chren. „Areál hier Radosť – veľké detské ihrisko na západnom brehu Štrkovca – poznáme v Ružinove všetci. Aj s jeho ikonickou ťavou, s drevenými preliezačkami či s nedávno premiestnenou pumptrackovou dráhou, ktorá sa hneď medzi deťmi stala veľmi obľúbená. Žiaľ, detské drevené ihrisko, ktoré síce v minulosti prešlo veľkou rekonštrukciou a snažíme sa oň naozaj starať (toto detské ihrisko je v podstate jediné s vlastným správcom) už dnes naozaj nevyhovuje normám a zub času sa pod ním veľmi podpísal. Posledná revízna kontrola ho vyhodnotila ako nebezpečné a z dôvodu ochrany zdravia malých Ružinovčanov pred úrazmi sme sa ho rozhodli dočasne uzavrieť,“ vysvetlil prvý muž mestskej časti Ružinov na Facebooku.

Ako pokračoval v objasnení vzniknutej situácie, tak je za tým sprísňovanie bezpečnostných noriem pre detské ihriská a zlý technický stav preliezačiek, ktorých rozmiestnenie a vzájomné vzdialenosti navyše normám nezodpovedajú. „Nám žiaľ už nedávajú na výber a musíme ich odstrániť. Preto je na zimnú sezónu žiaľ toto detské ihrisko uzavreté,“ zvestoval Martin Chren.

Čo bude s ihriskom?

„Nedávno sa nám podarilo získať do vlastníctva pozemky pod celým areálom – od štátu sme si ich museli ako mestská časť kúpiť. Vďaka tomu plánujeme veľkú revitalizáciu celého areálu. V spolupráci s Metropolitný inštitút Bratislavy už pripravujeme architektonickú súťaž, ktorej cieľom je navrhnúť rekonštrukciu tak, aby tu vznikol jeden z najkrajších a najekolgickejších areálov pre rodiny s deťmi tak, aby tu mohli stráviť celý deň,“ predostrel Chren víziu.

„Nechceme však nechať areál zatvorený na rok či dva, kým sa všetko navrhne, dohodne a vybaví. Preto sme sa rozhodli, že po zime sem nakúpime na dočasnú dobu nové, náhradné prvky pre deti, aby od jari mohlo byť ihrisko znova otvorené,“ prisľúbil Chren.

Nepôjde však o žiadnu veľkú rekonštrukciu, ale o dočasné riešenie. „Nové hojdačky a preliezačky budú vybraté a umiestnené tak, aby do začiatku “veľkej” rekonštrukcie deťom poslúžili, a potom ich samozrejme nevyhodíme, ale presťahujeme ich na iné naše detské ihriská v Ružinove,“ dodal starosta.

Aj TIETO články stoja za prečítanie!

Vyhľadávané ihrisko pre deti v Ružinove musí prejsť dôslednou kontrolou
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM