Kultúra

Objavuj poklady bratislavského regiónu V piatok zahájime šiesty týždeň

Ilustračný obrázok k článku Objavuj poklady bratislavského regiónu

V piatok zahájime šiesty týždeň
Foto: Peter Handzuš

Objavuj poklady bratislavského regiónu

V piatok zahájime šiesty týždeň v hľadaní pokladov v hre Objavuj poklady bratislavského regiónu. Škriatkovia prezradili polohu ďalších 30 lokalít, spolu ich je odhalených 180. Na hľadanie pokladov stačí mať stiahnutú aplikáciu Bratislava Region, zapnúť GPS a lokalizovať sa pri skrytom poklade. Posledné miesta ukrytých pokladov spoznáme 9. decembra.

piatok / bratislavský región

Medzinárodný filmový festival Bratislava

Už po 18.-krát sa v Bratislave uskutoční Medzinárodný filmový festival Bratislava, ktorý ponúkne kvalitné zhrnutie filmov tohtoročnej filmovo-festivalovej sezóny. Premietanie začína 11. 11. o 15:30 hod. v Kine Lumiére. Program bude prebiehať aj v kinách Mladosť, Nostalgia, Urban Space či divadlo Fuga. Festival potrvá až do 17.11.

piatok / Kino Lumiére

Festival Slobody

Festival Slobody je medzinárodným festivalom. Predstaví sa vo forme výstav, filmov či divadelných predstavení zameraných na pripomenutie si totalitného režimu. Filmové prehliadky sa odohrajú v kine Lumière, divadelné hry v divadle Malá scéna. 12. 11. je na Šafárikovom námestí naplánovaná výstava. 13. novembra budú ocenení účastníci protinacistického a protikomunistického odboja v Moyzesovej sieni, cenou Ústavu pamäti národa. Festival potrvá až do 20 novembra.

sobota / Šafárikovo námestie / vstup voľný

Svätomartinský jarmok v Stupave

Záhorie v sobotu prebudí Svätomartinský jarmok v Stupave. Podujatie sa uskutoční v areáli „Barónové“ pred kultúrnym domom v Stupave. Nebudú chýbať rozmanité gastronomické pochúťky či remeselné výrobky od domácich predajcov. Jarmok je organizovaný pod záštitou mesta Stupava.

sobota / areál Barónové / vstup voľný

Střítenský a spol.

Sobota prinesie v rámci Festivalu Slobody rekonštrukciu politického procesu „Střítenský a spol.“. Rekonštrukciu prinesú do auditória Právnickej fakulty UK na Šafárikovom námestí študenti práva z pražskej Karlovy univerzity. Rekonštrukcia vykonštruovaného politického procesu zo začiatku päťdesiatych rokov, keď sa do väzenia dostal rektor a jeho 23 študentov, sa začne o 18:00 hod.

sobota / Právnická fakulta UK

Gypsy Jazz Festival

Nedeľný večer v bratislavskom Divadle Aréna bude patriť milovníkom jazzu, ktorým sa na piatom ročníku Gypsy Jazz Festival predstavia Nikolaj Nikitin Group – Gypsy Songs, La3noCubano, Milo Suchomel & Sax in The City a špeciálnym hosťom festivalu bude Veronika Danišová. Gypsy Jazz Festival sa začína o 18:00.

nedeľa / 18:00 hod. / Divadlo Aréna

Martinské hody

Bratislavské Staré Mesto ožije tradičnými Staromestskými Martinskými hodmi. Slávnostné otvorenie sa bude konať v piatok o 16. hodine na Rudnayovom námestí. V sobotu od 11:00 hod. sú pripravené divadelné predstavenia v Gašparkove. O pol siedmej večer začne lampiónový sprievod cez ulicu Panská, Hviezdoslavovo námestie, Sedlárska, Ventúrska a vyvrcholí pri Zichyho paláci.

piatok – nedeľa / Rudnayovo námestie / vstup voľný

Stredoeurópske fórum

Ôsmy ročník Stredoeurópskeho fóra sústredí pozornosť politickým záujmom či ako sa sklamanie obyčajných ľudí transformuje na fašistický postoj. Nosnou témou fóra bude „Liek na zúfalstvo.“ Diskusie trvajú od piatku počas celého víkendu a sú voľne prístupné verejnosti v Divadle Astorka Korzo.

piatok – nedeľa / Divadlo Astorka Korzo / vstup voľný

Víkendové oslavy
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM