Nina Táborská Samospráva

Obdarujte druhých. Dobročinný projekt "Želaj si spolu s mestom" už má šesť prvých návrhov

Výnimočný dobročinný projekt spojený s Vianocami opäť odštartoval. Do "Želaj si spolu s mestom" sa zapojili doposiaľ šiesti kandidáti. Cieľom projektu je pomôcť zrealizovať sny tým, ktorí z zrôznych sociálnych, finančných či zdravotných dôvodov nemôžu splniť i tie najjednoduchšie priania iným.

Ilustračný obrázok k článku Obdarujte druhých. Dobročinný projekt "Želaj si spolu s mestom" už má šesť prvých návrhov
Zdroj: TASR

Projekt vyhlásila slovenská metropola spoločne s neziskovou organizáciou Želaj si. Ako informuje magistrát, prostredníctvom e-mailovej adresy zelajsi@bratislava.sk bolo prijatých šesť skutočne úprimných návrhov.

V jednom z nich by mladá Bratislavčanka chcela venovať zdravotne postihnutej kamarátke i-pad, ďalšie želanie je spojené s operáciou očí pre mladého športovca. Medzi návrhmi sa objavilo aj želanie pre bábätko, ktoré sa narodí v čase vianočných sviatkov či darček pre základnú školu.

Dobročinný projekt bol oficiálne odštartovaný 8. októbra 2014. Ak chcete poslať návrh priania aj vy, urobiť tak môžete do 23. novembra.

Ide v poradí už o IV. ročník projektu „Želaj si spolu s mestom“. Zapojiť sa môže každý Bratislavčan. Aby však bolo prianie platné, do prihlášky nesmiete zabudnúť vypísať meno navrhovateľa a meno či kontakt na osobu, ktorej chcete splniť vianočné želanie.

Nezabudnite, že súčasťou návrhu je aj odôvodnenie, prečo by práve váe návrh mal patriť medzi tie, ktoré budú zo strany mesta a jeho partnerov splnené.

Cieľom benefičnej akcie je splniť aspoň časť želaní, ktoré sú smerované k iným, k ľuďom, ktorým chce splniť vianočné želanie jeho najbližší, súrodenec, rodič, starý rodič alebo kamarát, skutočný priateľ, informuje magistrát.

Slávnostné vyhodnotenie projektu bude 19. decembra v priestoroch Zrkadlovej sály Primaciálneho paláca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM