Tomáš Stupavský Rôzne

Občianska iniciatíva a dobrovoľníci plánujú vylepšiť cyklotrasu medzi Pezinkom a Sencom

Cyklokoalícia Pezinok sa chystá v sobotu 16. mája vylepšiť cyklotrasu medzi Pezinkom a Sencom. Plánuje tam osadiť 14 oficiálnych cyklosmerovníkov a namaľovať aj niekoľko ďalších doplnkových značení.

Ilustračný obrázok k článku Občianska iniciatíva a dobrovoľníci plánujú vylepšiť cyklotrasu medzi Pezinkom a Sencom
Zdroj: Dnes24.sk

Pomôcť iniciatíve však môžu prísť aj ostatní, cyklokoalícia pozýva na akciu dobrovoľníkov z Pezinka, Viničného, Senca či okolitých obcí.

Cyklotrasa medzi Pezinkom a Sencom, ktorá vedie cez Viničné a Svätý Martin, má už viac ako desať rokov. „Žiaľ, o jej údržbu sa nikto nestaral a dnes je v katastrofálnom stave. Chýba jej akékoľvek značenie a trasu prejdete len s ťažkosťami,“ vysvetľuje cyklokoalícia.

Cykloturisti si tak podľa iniciatívy nemôžu byť istí tým, že idú správne a môžu tiež odbočiť na neprejazdné či nebezpečné úseky. „Jedným z takých úsekov je napríklad hlavná cesta na Senec, ktorá je kritická nielen v noci, ale aj cez deň,“ upozorňuje.

Význam trasy pre Malokarpatský región je pritom podľa iniciatívy veľký. Cyklokoalícia Pezinok zdôrazňuje, že okrem rozvoja turistického ruchu prepojením seneckých jazier s vinicami v Pezinku je dôležitá aj pre bezpečný presun peších z Viničného.

„Toto si uvedomujú aj mestá Pezinok a Senec i obec Viničné, ktoré sa dohodli s Cyklokoalíciou Pezinok na rekonštrukcii tejto cyklotrasy,“ dodáva iniciatíva.

Dobrovoľníci, ktorí sa chcú zapojiť do sobotňajšej akcie, sa môžu prihlásiť mailom na info@cyklokoalicia-pezinok.sk.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM