Správy

Obchodný dom My na Kamennom námestí je na predaj. Záujem má Lordship

Posledná prevádzka v portfóliu obchodných domov reťazca Tesco, v atraktívnej lokalite na Kamennom námestí, je na predaj.

Ilustračný obrázok k článku Obchodný dom My na Kamennom námestí je na predaj. Záujem má Lordship
9
Galéria
Zdroj: TASR

Maloobchodný reťazec Tesco predáva obchodný dom My na Kamennom námestí. V súčasnosti prebiehajú rokovania s potenciálnymi záujemcami, medzi ktorými je aj developerská spoločnosť Lordship, ktorá vlastní susedný hotel Kyjev.

Predaj obchodných domov

„Obchodný dom My v Bratislave sa nachádza vo veľmi atraktívnej lokalite a pre našich zákazníkov je veľmi obľúbenou nákupnou destináciou. Naše podnikanie sa snažíme neustále zjednodušovať, pričom vidíme, že prevádzkovanie obchodných domov sa stáva pre nás zložitejším v porovnaní s prevádzkovaním iných našich obchodov,“ povedala pre TREND Reality PR manažérka spoločnosti Tesco Stores Lucia Poláčeková.

V uplynulých mesiacoch oznámilo vedenie britského reťazca predaj viacerých obchodných domov v Čechách aj na Slovensku. Dôvodom sú dlhodobé finančné problémy, ktoré vznikli vo Veľkej Británii. Na Slovensku sú už predané obchodné domy v Žiline, Nitre, Prešove aj v Košiciach.

Rekonštrukcia námestia

Ponuku na kúpu obchodného centra predložil aj developer Lordship, ktorý plánuje zrekonštruovať bývalý hotel Kyjev, postaviť vedľa neho novú kancelársku budovu a vytvoriť nové námestie na doteraz nevyužitom území.

Plánovaná rekonštrukcia časti Kamenného námestia by sa mala začať už na jar. Autormi jeho novej tváre sú renomovaní architekti z kancelárie A1 ReSpect. Revitalizácia prinesie viac zelene, nový mobiliár v podobe lavičiek či odpadkových košov. Odstráni nevábne stavby – kiosky, ktoré sa na námestí nachádzajú a skultúrni priestor pred obchodným domom.

Vizualizácie hotela Kyjev a nového námestia
4
Galéria
Zdroj: Lordship
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM