Krimi

O zvrátenom útočníkovi, ktorý je podozrivý z útokov na ženy močom, rozhodne súd

Bratislavskí policajti intenzívne pracovali na objasnení už medializovaných prípadov muža, ktorý napádal ženy v uliciach hlavného mesta močom. O tom, či Dušan S. zostane naďalej vo väzbe, rozhodne v najbližších dňoch odvolací Krajský súd v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku O zvrátenom útočníkovi, ktorý je podozrivý z útokov na ženy močom, rozhodne súd
Zdroj: TASR

Polícii sa podarilo zadržať muža, ktorý je podozrivý zo štyroch útokov močom z 20.marca na ženy v uliciach Bratislavy. Vo všetkých prípadoch uviedli napadnuté ženy, podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Lucie Mihalíkovej, rovnaký popis osoby. Išlo o muža vysokého 180 centimetrov, strednej postavy, v dvoch prípadoch mal na hlave čiernu šiltovku, oblečené mal modré rifle a bundu.

Podozrivého muža zobral do väzby v nedeľu 27. marca Okresný súd Bratislava I a to z dôvodu, aby nepokračoval v trestnej činnosti.

„Proti uzneseniu o vzatí do väzby podal sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave,“ povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Sťažnosť podal aj obhajca podozrivého. Tvrdí, že jeho klient si činy nepamätá a ani jednu z obetí nepozná. Muža budú skúmať znalci z odboru psychiatrie. „Možno ani nebude možné uložiť trest, ak nebol trestne zodpovedný, skôr by do úvahy prichádzalo ochranné opatrenie,“ vyjadril sa obhajca pre TV Markíza.

Bratislavčanky nahlásili viacero podobných útokov, páchateľa ale opísali inak. Nateraz teda nie je jasné, či sa v uliciach hlavného mesta pohybuje viac zvrátených útočníkov.

Prečítajte si aj: Môžu si Bratislavčanky vydýchnuť? V rukách polície skončil muž, ktorý útočil močom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM