Maros Palesch Rôzne

O vode by mali spolurozhodovať aj poslanci

"Ak vstúpi súkromný investor do Infra Services, a.s., dcérskej firmy Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), a.s., môže sa stať, že akcionári vodární stratia kontrolu nad cenou vody."

Je to názor člena Dozornej rady vodární, bývalého mestského poslanca Milana Trstenského (SDKÚ-DS).

„O cene vody by mali spolurozhodovať obecní a mestskí poslanci akcionárskych samospráv,“ mieni Trstenský. Spoločnosť Infra Services má s BVS, a.s. podpísanú zmluvu o údržbe a rozvoji vodárenskej a kanalizačnej siete, robí odpočty spotreby vody a fakturáciu.

Trstenský ďalej povedal, že poslanecký klub SDKÚ-DS v bratislavskom mestskom zastupiteľstve požadoval na rokovaní v októbri 2010, aby o vstupe investora do Infra Services,a.s. rozhodovali mestskí poslanci hlasovaním. Návrh však nezískal dostatočnú podporu.

O možnej „tichej privatizácii“ vodární sa diskutovalo v bratislavskej komunálnej politike od konca júla minulého roka na podnet troch mestských poslancov za SDKÚ-DS.

Mestské zastupiteľstvo rozhodovalo aj o predaji vlastných kmeňových akcií BVS, a.s. mestu Skalica v septembri 2010. K téme vodární a Infra Services, a.s sa vyjadrovali aj vtedajší mestskí poslanci a kandidáti na primátora Ján Budaj a Milan Ftáčnik a stredopravá kandidátka Magdaléna Vášáryová, ktorá je parlamentnou poslankyňou.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM